Citrusos színkavalkád koktélrákkal
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
386
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
1156
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3013.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 413 mg
-
Nátrium 2244 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.3 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 609.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 552 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 918 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 605 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
386
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 61.5 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9040.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 528 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 428 mg
-
Foszfor 1239 mg
-
Nátrium 6732 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.8 g
-
Cukor 123 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 1828.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 379 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 303 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 137 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1656 micro
-
Kolin: 319 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 2753 micro
-
β-crypt 248 micro
-
Likopin 1816 micro
-
Lut-zea 446 micro
Összesen
1156
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 59 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
39
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Reszeljük le a narancs és citrom héját, és nyomjuk ki a felének a levét, a másik felüket tegyük félre. A reszeléket és a kinyomott levet keverjük el az olívaolajjal. Ez lesz a dresszingünk.
- A céklákat tegyük egyenként alufóliára, szórjuk meg a sóval, és locsoljuk meg olívaolajjal.
- Csomagoljuk be, és tegyük 200 C fokra előmelegített sütőbe. 60 percig süssük, amíg meg nem puhulnak.
- Ha kész, melegen hámozzuk meg, és szeleteljük fel. Vágjuk cikkekre a narancsot, citromot és grépfrútot is. Helyezzük őket tetszés szerint a tényárra.
- Forró serpenyőben futtassuk meg a fokhagyma karikákat, majd süssük át benne hirtelen a koktélrákokat. Pár perc után, ha kész, szórjuk a saláta tetejére.
- Tálalás: Öntsük nyakon a dresszinggel, és szórjuk meg metélőhagymával!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1300
- Feltöltés dátuma: 2014. november 23.
Ajánló
Nagyszerű előétel vagy fogyókúrás vacsora lehet!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez az étel egy igazi íz és energiabomba a téli, hideg napokra. A recept eredetijét a Magyar Konyhában olvastam, Segal Viktor receptjei között. Nagyon finom.