Citrusos-gránátalmás kacsasaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Szikszai Anna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
Saláta
-
400g kacsamell540 kcal
-
150g spenót25 kcal
-
390g narancs134 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
150g gránátalma70 kcal
-
40g földimogyoró227 kcal
-
0g só0 kcal
Öntet
-
8g olívaolaj71 kcal
-
5g vörösborecet1 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
13g méz38 kcal
Összesen
1126
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
Saláta
-
800g kacsamell1080 kcal
-
300g spenót50 kcal
-
780g narancs268 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
300g gránátalma139 kcal
-
80g földimogyoró454 kcal
-
0g só0 kcal
Öntet
-
16g olívaolaj141 kcal
-
10g vörösborecet2 kcal
-
16g narancslé8 kcal
-
25g méz76 kcal
Összesen
2251
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
Saláta
-
33.1g kacsamell45 kcal
-
12.4g spenót2 kcal
-
32.3g narancs11 kcal
-
3.7g lilahagyma1 kcal
-
12.4g gránátalma6 kcal
-
3.3g földimogyoró19 kcal
-
0g só0 kcal
Öntet
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0.4g vörösborecet0 kcal
-
0.7g narancslé0 kcal
-
1g méz3 kcal
Összesen
93
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.2 g
Zsír
-
Összesen 53.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2178.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 321 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 272 mg
-
Foszfor 1100 mg
-
Nátrium 394 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.3 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 759.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 635 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 219 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 551 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 533 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 6281 micro
-
β-crypt 342 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13552 micro
Összesen
1126
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 182.3 g
Zsír
-
Összesen 106.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 616 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4356.5 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 643 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 545 mg
-
Foszfor 2199 mg
-
Nátrium 788 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.6 g
-
Cukor 106 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1518.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1269 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 438 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1066 micro
-
Kolin: 580 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 12562 micro
-
β-crypt 684 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27104 micro
Összesen
2251
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 520 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1121 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
Saláta
-
2 közepes db kacsamell
-
3 közepes db narancs
-
1 közepes db lilahagyma
-
80 g földimogyoró
-
só ízlés szerint
Öntet
-
2 ek olívaolaj
-
2 ek vörösborecet
-
1 ek méz
Elkészítés
Saláta
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A kacsamelleket bőrükkel lefelé dobjuk egy sütőben is használható forró serpenyőbe, majd amikor már a bőr aranybarnára sült, fordítsuk meg őket. A másik oldalát süssük 3 percig. Facsarjuk rá egy fél narancs levét, majd mehet a sütőbe egy 10-15 percre.
- Közben állítsuk össze a salátát. Szedjük ki a gránátalma magjait, hámozzuk meg, és karikázzuk fel a narancsokat és a lilahagymát, illetve pirítsuk meg a mogyorót.
- Rendezzük el a tányéron a hozzávalókat, és készítsük el az öntetet.
Öntet
- Keverjük össze a hozzávalókat.
- Locsoljuk meg vele a salátánkat, majd helyezzük a tetejükre a friss, forró kacsamelleket. Szórjuk meg pár szem sóval a hús tetején.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 225
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 9535
- Feltöltés dátuma: 2014. február 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szikszai Anna
35 recept
Nagyon szeretem a salátákat, különösen ha valóban tartalmasak. Hússal, tésztával vagy akár egy kis krutonnal bármikor turbózhatjuk. A lényeg, hogy a salátánk valóban önálló fogásként meg tudja állni a helyét, tehát lehetőleg az elfogyasztása után 10 perccel ne kopogjon a szemünk az éhségtől. Az én februári kedvencem ez a citrusos, gránátalmás kacsasaláta, ami nemcsak elképesztően színes, de többek között a forró kacsamellnek köszönhetően hihetetlenül finom is.