r
Nosalty Logó

Citrompite Cili-chan konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citrompite Cili-chan konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összesen 523 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összesen 6274 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összesen 324 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 523 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    290 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2363.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    858.4 g
  • Cukor
    637 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2611 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    812 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1292 micro
Összesen 6274 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Hab

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet és a hideg, kockázott vajat összemorzsoljuk, amíg kenyérmorzsa állagot kapunk.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, tojást és egy citrom lereszelt héját, majd éppen csak addig keverjük, amíg összeáll.
  3. Celofánba csavarjuk a tésztát, és háromnegyed-egy órára hűtőbe, vagy 15 percre fagyasztóba tesszük.
  4. Az óra leteltével lisztezett deszkán akkora körré nyújtjuk, mint amekkora formában sütni fogjuk.
  5. Kivajazott formába helyezzük a tésztát.
  6. Visszatesszük a hűtőbe pihenni 15 perce.
  7. Miután kivettük a hűtőből, sütőpapírt helyezünk a tészta tetejére, és sütőbabbal vagy rizzsel megtöltjük, hogy ne puffadjon fel a sütőben.
  8. 200 °C-on 15 percig sütjük, majd kivesszük belőle a nehezéket, és visszatesszük 5 percre a sütőbe "megbarnulni".

Krém

  1. 4 citrom reszelt héját és facsart levét az összes többi hozzávalóval addig főzzük közepes lángon, amíg be nem sűrűsödik és a vaj el nem olvad (1-2 perc).
  2. Hűtőbe tesszük, amíg ki nem hűl.
  3. Szitán keresztül a tésztába öntjük.

Hab

  1. Robotgéppel elkezdjük verni a 6 tojásfehérjét.
  2. Amikor elkezd "habzani", lassan hozzáadjuk a cukrot, miközben a gép megy.
  3. A pite tetejére kanalazzuk/habzsákba töltjük és nyomjuk a habot.
  4. 200 °C-os grill vagy brojler alá rakjuk a pitét 1-2 percre, amíg színt kap a hab. A sütő mellől nem szabad elsétálni, mert 1 perc alatt odaéghet az egész!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1759
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy 40 °C-os nyári napon ellátogattam a Sortedfood nevű YouTube csatornára, ahol rátaláltam 2 citrompite receptre is. Mindkettőt kipróbáltam külön-külön, de nem jött be, úgyhogy addig tökéletesítettem,és kevertem a hozzávalókat, amíg el nem készítettem a (számomra) tökéletes citrompitét. Jó étvágyat (:

Hozzávalók

Tészta

Krém

Hab

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...