r
Nosalty Logó

Citrompite Cili-chan konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Citrompite Cili-chan konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Hab

523
Kalória
7.2g
Fehérje
71.5g
Szénhidrátok
24.2g
Zsír
54.2g
Víz
133.2g
Koleszterin
882.5mg
Rost
53.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összesen 523 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összesen 6274 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összesen 324 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 523 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    290 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2363.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    858.4 g
  • Cukor
    637 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    650.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2611 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    812 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1292 micro
Összesen 6274 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 324 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet és a hideg, kockázott vajat összemorzsoljuk, amíg kenyérmorzsa állagot kapunk.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, tojást és egy citrom lereszelt héját, majd éppen csak addig keverjük, amíg összeáll.
  3. Celofánba csavarjuk a tésztát, és háromnegyed-egy órára hűtőbe, vagy 15 percre fagyasztóba tesszük.
  4. Az óra leteltével lisztezett deszkán akkora körré nyújtjuk, mint amekkora formában sütni fogjuk.
  5. Kivajazott formába helyezzük a tésztát.
  6. Visszatesszük a hűtőbe pihenni 15 perce.
  7. Miután kivettük a hűtőből, sütőpapírt helyezünk a tészta tetejére, és sütőbabbal vagy rizzsel megtöltjük, hogy ne puffadjon fel a sütőben.
  8. 200 °C-on 15 percig sütjük, majd kivesszük belőle a nehezéket, és visszatesszük 5 percre a sütőbe "megbarnulni".

Krém

  1. 4 citrom reszelt héját és facsart levét az összes többi hozzávalóval addig főzzük közepes lángon, amíg be nem sűrűsödik és a vaj el nem olvad (1-2 perc).
  2. Hűtőbe tesszük, amíg ki nem hűl.
  3. Szitán keresztül a tésztába öntjük.

Hab

  1. Robotgéppel elkezdjük verni a 6 tojásfehérjét.
  2. Amikor elkezd "habzani", lassan hozzáadjuk a cukrot, miközben a gép megy.
  3. A pite tetejére kanalazzuk/habzsákba töltjük és nyomjuk a habot.
  4. 200 °C-os grill vagy brojler alá rakjuk a pitét 1-2 percre, amíg színt kap a hab. A sütő mellől nem szabad elsétálni, mert 1 perc alatt odaéghet az egész!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 3 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy 40 °C-os nyári napon ellátogattam a Sortedfood nevű YouTube csatornára, ahol rátaláltam 2 citrompite receptre is. Mindkettőt kipróbáltam külön-külön, de nem jött be, úgyhogy addig tökéletesítettem,és kevertem a hozzávalókat, amíg el nem készítettem a (számomra) tökéletes citrompitét. Jó étvágyat (:

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!