r
Nosalty Logó

Citromos - túrós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kalany
Citromos - túrós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 750 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.9 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    485 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 750 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    210.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3679.4 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    1214 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.7 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2044 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1940 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1245 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1002 micro
Összesen 2997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.2 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A cukrot a tojásokkal habosra verjük, majd belereszeljük a citrom héját, és belefacsarjuk a levét. A túrót szétnyomkodjuk, majd hozzákeverjük.
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a tojásos-túrós keverékbe forgatjuk. Végül hozzáöntjük a kihűlt margarint.
  4. A sütőformát kivajazzuk, és megszórjuk zsemlemorzsával. Majd beleöntjük a tésztát és sütőben megsütjük. (A közepe kissé lágy maradjon, később, hűlés közben megszilárdul.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18261
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 03.

Ajánló

A tetejét megszórhatjuk porcukorral és lehet díszíteni gyümölcsökkel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kalany 3 recept

A nagy melegben csak valami könnyed túrós és citromos sütire vágytam. Kerestem egy citromtorta receptet és kissé átdolgoztam. Remélem, mindenkinek ízleni fog!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...