Citromos spárgakrémleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
125g zöldspárga18 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g tejföl50 kcal
Összesen
225
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g tejföl198 kcal
Összesen
898
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
45.5g zöldspárga6 kcal
-
27.3g burgonya16 kcal
-
8.2g vöröshagyma3 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
3.6g citromlé1 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9.1g tejföl18 kcal
Összesen
82
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 175 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 420 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 630 micro
Összesen
225
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 60.9 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 914.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 442 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 699.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 599 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 457 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1679 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2522 micro
Összesen
898
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 83.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 230 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg zöldspárga
-
3 közepes db burgonya
-
1 db vöröshagyma
-
5 dkg vaj
-
1.5 csapott ek finomliszt
-
1 citromból nyert citromlé
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 dl tejföl
Elkészítés
- A spárgák két végét megfogva meghajlítjuk és hagyjuk, hogy elpattanjon a spárgasíp.
- Az így kapott spárgafejes sípokat megmossuk (ha zsenge, én nem hámozom) és enyhén sós-cukros felforrt vízben 5-6 percig pároljuk, hogy roppanós maradjon, majd hidegvizes tálba kimerítjük, lecsöpögtetjük és konyharuhára, vagy papírtörlőre felsorakoztatva leitatjuk a nedvességet.
- A spárgavégeket, ha szükséges meghámozzuk és kisebb darabokra szeleteljük, a burgonyát megtisztítjuk és kisebb kockákra vágjuk.
- A megtisztított hagymát ugyancsak kisebb kockákra szeleteljük és a vajon elkezdjük dinsztelni, hozzáadjuk a spárga- és burgonya szeleteket, sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá szerecsendiót, néhány percig pároljuk, megszórjuk liszttel, majd felöntjük a spárgafejek főzéséből maradt lével, hozzáadjuk az egyben hagyott citromhéjat és lassú tűzön addig főzzük, amíg a spárga és a burgonya meg nem puhul.(Ha szükséges a levet vízzel pótolhatjuk.)
- Végül a levesbe keverjük a tejfölt és botmixerrel krémesítjük.
- A tűzről levéve hozzákeverjük a citromlevet.
- Tíz perc pihentetés után a párolt spárgafejekkel tálaljuk.
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 34905
- Feltöltés dátuma: 2010. június 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Spárgakrémlevest készíthetünk a megmaradt spárgavégek hasznosításaként, de egész spárgákból is főzhetjük, ekkor a spárgafejek mintegy levesbetétként szolgálhatnak, amelyeket előzőleg roppanósra főzünk néhány perc alatt, és az így keletkezett spárgalével öntjük fel a krémlevest. Pikánsabbá téve a levest, citromhéjjal és citromlével ízesítettem. Igen jó párosításnak bizonyult.