Citromos, olívás, fokhagymás csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
150g csirke alaplé11 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
375g csirkecomb417 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
38g fekete olajbogyó44 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
625
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
600g csirke alaplé42 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
1500g csirkecomb1669 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
150g fekete olajbogyó174 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
2495
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
22.3g csirke alaplé2 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
2.2g fokhagyma3 kcal
-
55.6g csirkecomb62 kcal
-
6.3g citrom1 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
5.6g fehérbor5 kcal
-
5.6g fekete olajbogyó6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
93
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.2 g
Zsír
-
Összesen 43.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1453.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 344 mg
-
Nátrium 925 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 223.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 375 micro
Összesen
625
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136.8 g
Zsír
-
Összesen 172.3 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 786 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5814.8 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 348 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 1377 mg
-
Nátrium 3700 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 895.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 436 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 372 mg
-
Retinol - A vitamin: 406 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 347 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1499 micro
Összesen
2495
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 33.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
-
6 dl csirke alaplé
-
2 ek vaj
-
1 ek olívaolaj
-
20 gerezd fokhagyma
-
15 dkg fekete olajbogyó
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkelevest felforraljuk és hozzátesszük a fokhagymát, és 20 percig lassú tűzön főzzük.
- Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, valamint az olívaolajt, és a csirkét mindkét oldalán aranyszínűre sütjük. A húst közben enyhén megsózzuk. A sütést követően a csirkét egy cseréptálba helyezzük el.
- Leszűrjük a levest. A fokhagymát és a meghámozott, felszeletelt citromot és az olívabogyót a húsra helyezzük.
- A serpenyőben - amibe a húst sütöttük- lévő visszamaradt vajra szórjuk a lisztet, és 1 percig kevergetés mellett főzzük, majd felöntjük a fehérborral. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a húslevest is. Addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik (5-7 perc),borsozzuk.
- A szószt ráöntjük a húsra, a tálat lefedjük. Előmelegített sütőben (190 °C, alsó-felső sütés) 1 órát sütjük. Friss bazsalikommal megszórjuk. Krumplipürével tálaljuk.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 212
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 43483
- Feltöltés dátuma: 2008. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a recept a spanyol, illetve olasz konyhában is megtalálható. A cserépedényben való sütést szeretem, mert a hús nagyon puhára sül anélkül, hogy kiszáradna.