r
Nosalty Logó

Citromos, olívás, fokhagymás csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Citromos, olívás, fokhagymás csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

625
Kalória
34.2g
Fehérje
15.9g
Szénhidrátok
43.1g
Zsír
223.8g
Víz
196.4g
Koleszterin
1.7g
Rost
1.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 625 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1453.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    925 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    223.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 625 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.8 g

Zsír

  • Összesen
    172.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5814.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1377 mg
  • Nátrium
    3700 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    895.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    406 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1499 micro
Összesen 2495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

  1. A csirkelevest felforraljuk és hozzátesszük a fokhagymát, és 20 percig lassú tűzön főzzük.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, valamint az olívaolajt, és a csirkét mindkét oldalán aranyszínűre sütjük. A húst közben enyhén megsózzuk. A sütést követően a csirkét egy cseréptálba helyezzük el.
  3. Leszűrjük a levest. A fokhagymát és a meghámozott, felszeletelt citromot és az olívabogyót a húsra helyezzük.
  4. A serpenyőben - amibe a húst sütöttük- lévő visszamaradt vajra szórjuk a lisztet, és 1 percig kevergetés mellett főzzük, majd felöntjük a fehérborral. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a húslevest is. Addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik (5-7 perc),borsozzuk.
  5. A szószt ráöntjük a húsra, a tálat lefedjük. Előmelegített sütőben (190 °C, alsó-felső sütés) 1 órát sütjük. Friss bazsalikommal megszórjuk. Krumplipürével tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 60 perc

Ez a recept a spanyol, illetve olasz konyhában is megtalálható. A cserépedényben való sütést szeretem, mert a hús nagyon puhára sül anélkül, hogy kiszáradna.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!