r
Nosalty Logó

Citromos kelbimbóleves füstölt hússal és pirított lenmaggal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hófehérke
Citromos kelbimbóleves füstölt hússal és pirított lenmaggal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

365
Kalória
25.8g
Fehérje
12.1g
Szénhidrátok
23.8g
Zsír
498.3g
Víz
89.5g
Koleszterin
3.9g
Rost
3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2191 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    498.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 365 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.8 g

Zsír

  • Összesen
    143 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4310.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    2073 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    2989.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1964 micro
Összesen 2191 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    86.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 62 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, a füstölt nyúlját (oldalast) apró darabokra vágjuk. A fazékba dobjuk, és elkezdjük pirítani. Ha a hús nem túl zsíros, akkor egy pici kacsazsírt tehetünk hozzá, hogy ne kapjon oda, de vigyázzunk, hogy ne legyen zsíros. A nyúlja mellé nem szükséges, az oldalasnál előfordulhat.
  2. Ha már pirul a hús és hagyma üveges, ízlés szerint borsozzuk, és hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Ha a fokhagyma illatozni kezd, rádobjuk a felkockázott sertéscombot (pulykacombot). Sózzuk, és az őrölt fűszerköménnyel megszórjuk.
  3. Közben egy másik fazékban bő vízben (kb. 2-2,5 l) odatesszük főni a kelbimbót. Épp csak annyira főzzük meg, hogy megpuhuljon, de ne essen szét. A főzőlét ne öntsük ki, ha kész.
  4. Ha a hús kezd kifehéredni, hozzátesszük a felkockázott burgonyát, és felöntjük a kelbimbó főzőlevével.
  5. Ha a hús és a krumpli megpuhult, a tejszínt, a mustárt, a citrom levét és kb. 2 merőkanálnyi leveslét csomómentesen összekeverünk, és a leveshez adjuk. Én 1-2 karika citromot el szoktam tenni a tálaláshoz.
  6. Amíg a leves felforr, a lenmagot egy serpenyőben lepirítjuk. Akkor van, kész, ha illatos, és kicsit kipattog.
  7. Tálaláskor adjuk hozzá a kelbimbót, megszórjuk a lenmaggal, és citromkarikával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Amikor adott egy zöldségevő, levesimádó két éves, egy húsevő apuka, egy anyuka, aki a családban rajong a kelbimbóért, de mindig leszavazzák... No és persze egy mindenevő picur, aki most lát életében először kelbimbót.... Oldjuk meg a feladatot, mindenki találja meg, amit szeret, és mégse kerülgesse, amit nem... de azért abból nem engedek, hogy az íze legyen ott. Ez lett belőle! Mind elfogyott! ;-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsvéti sonkaleves tejfölösen

Húsvétkor érdemes a sonka főzőlevét is felhasználni, például ebben a laktató és ízes sonkalevesben! Természetesen a húsvéti sonkából is kerül bele, de az ízek nagyját a sonka ...

Nosalty

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!