r
Nosalty Logó

Citromos csirke Mamma Agata konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Citromos csirke Mamma Agata konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

553
Kalória
35.8g
Fehérje
6.2g
Szénhidrátok
35.5g
Zsír
242g
Víz
208.3g
Koleszterin
543mg
Rost
1.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1659 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2499.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    1990 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    242 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 553 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7497.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    5971 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    726 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    384 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1138 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1951 micro
Összesen 1659 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

  1. A fokhagymákat megpucoljuk, és kettévágjuk őket. Teflon serpenyőben - Mamma Agata szerint azért jó a teflon, mert nem ég le benne a hús - minden zsiradék nélkül pár percig sütjük. Ne égessük meg, de az illatát már lehessen érezni.
  2. Ekkor beletesszük a csirkecombokat minden fűszerezés nélkül a bőrös felükkel, s a bőr nélküli felére rászórjuk a só, zsálya és rozmaring felét. Közepes lángon karamellizáljuk a bőrös felét, vagyis ropogós barnára sütjük. Amikor a serpenyőbe tesszük, sisteregni fog a hús, de ez jó, mert ilyenkor húzódik össze a bőr, és tartja bent a finom ízeket.
  3. Amikor a bőr megsült, megfordítjuk a húsokat, a maradék fűszert a bőrös felére szórjuk, s megsütjük a másik oldalt is. Ha ez kész, egy kicsit lejjebb vesszük a lángot, ekkor a hús már eresztett egy kis levet, s lefedjük egy fedővel, s 25 percig hagyjuk párolódni (legalábbis nekem ennyi kellett).
  4. Amikor eltelt az idő, levesszük a fedőt, és felöntjük a húst a borral. Továbbra is alacsony lángon főzzük egészen addig, amíg a bor nagy része el nem fő. Ha nem tálaljuk azonnal, akkor itt a művelet befejeződik. Ha közvetlenül tálaljuk, akkor beleöntjük a citromlevet, és megszórjuk a tetejét apróra vágott petrezselyemmel, s max. 2-3 percig főzzük még tovább. Ha a citromlevet sokáig főzzük, megkeseredik. Ha nem közvetlenül tálaljuk, akkor várunk, s közvetlen tálalás előtt felmelegítjük a húst és a levet, s akkor öntjük bele a citromlevet, és szórjuk meg petrezselyemmel.
  5. Én leginkább zöld salátával eszem, de senki ne hagyja ki a szaft kenyérrel való tunkolását, mert isteni íze van. Máskülönben bármilyen körettel tálalható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Végre elérkezett az idő, hamarosan kézhez kapom Mamma Agata szakácskönyvét, amit ő küldött nekem a mesés Ravelloból. Már nagyon várom, hogy sok finom ételt készíthessek el belőle, és oszthassam meg veletek, de addig is, elkészítettem nektek az egyik legismertebb receptjét, a citromos csirkéjét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!