Citromos Charlotte torta
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5g lemon curd15 kcal
A töltelékhez
-
125g gyümölcsjoghurt120 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
5g lemon curd15 kcal
-
3g lapzselatin10 kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
20g lemon curd60 kcal
A töltelékhez
-
500g gyümölcsjoghurt480 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
20g lemon curd60 kcal
-
11g lapzselatin39 kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
16.2g tojás20 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g lemon curd6 kcal
A töltelékhez
-
49g gyümölcsjoghurt47 kcal
-
19.6g habtejszín57 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
2g lemon curd6 kcal
-
1.1g lapzselatin4 kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 51.9 g
Zsír
-
Összesen 88.9 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 772 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1274.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 458 mg
-
Nátrium 481 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180.3 g
-
Cukor 145 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 242.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 790 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 465 mg
-
Retinol - A vitamin: 780 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 738 micro
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Hozzávalók
A piskótához
-
3 db tojás
-
3 evőkanál finomliszt
-
3 ek cukor
-
1 csipet só
-
1 késhegynyi sütőpor
-
1 ek lemon curd
A töltelékhez
-
5 dl gyümölcsjoghurt
-
2 dl habtejszín
-
3 ek cukor
-
1 ek lemon curd
-
5.5 db lapzselatin
Elkészítés
A piskótához
- 3 tojásból piskótát készítünk: a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sót és a sütőport. Hozzákeverjük óvatosan a fehérjéhez, majd beleszitáljuk a lisztet is.
- Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk a masszát, és sütőben készre sütjük.
- Amint kisült, még melegen megkenjük a citromkrémmel, és vizes konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük, hogy ne törjön. A tekercset felvágjuk. (Ebből a mennyiségből 20 csiga lett.)
- Egy mély üvegtál belsejét folpackkal kibéleljük, és szorosan belehelyezzük a piskótacsigákat.
- A zselatint kevés vízbe beáztatjuk. 5 perc múlva kicsavarjuk, és egy kis lábasba tesszük annyi vízzel, ami épphogy ellepi, és pár perc alatt felmelegítjük, amíg teljesen fel nem olvad.
- A tejszínt a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a joghurtot, a citromkrémet és a zselatint. Egy szilikonos lapát segítségével jó alaposan összeforgatjuk.
- A masszát a piskótával kibélelt tálba öntjük. Ha maradt ki csigánk, akkor a tál tetejét (ami a süti alja lesz) is beboríthatjuk vele.
- Hűtőbe tesszük min. 3-4 órára. Ha megkötött, borítsuk egy lapostányérra, ne felejtsük el lehúzni a folpackot sem.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12930
- Feltöltés dátuma: 2011. november 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Régóta készülök már kipróbálni ezt a tortát. Gyerekkorom óta ismerem, Anyukám nagyon sokszor csinált ilyet. Persze akkor még nem tudtuk, hogy ennek Charlotte torta a hivatalos neve, nálunk " Suba Éva joghurttortája" néven futott, Anyu barátnője után, akitől a recept származott.:) Habár az emberek nagyrésze a sütési karrierjét a viccesen könnyű és egyszerű piskótával kezdi, én bizony bevallom, előbb sütöttem életemben macaront és Croquembouche-t, mint piskótát. Bizony, ez volt az első. És ciki vagy nem, csak a második adagot sikerült felhasználnom a tortához, mert az elsőt nem sikerült normálisan feltekernem, összetört. Szóval szerintem nem olyan könnyű a piskóta. Pontosítok, nem olyan könnyű a piskótaTEKERCS. Van aki túróval tölti, nekem most a joghurtos szimpatikusabb volt, de biztos kipróbálom majd túrósan is. Általában gyümölcsöt is szoktak bele tenni, de én azért citromkockákat nem szerettem volna beleaprítani. Kicsit fanyar lett volna:) Még több kép itt található, felvágva is: http://szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2011/10/lemon-curd-charlotte-torta.html