r
Nosalty Logó

Cintapinta csokitortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pöttyöspanna
Cintapinta csokitortája
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a "tészta"

a krém

összeállítás

Összesen 461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a "tészta"

a krém

összeállítás

Összesen 5509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a "tészta"

a krém

összeállítás

Összesen 229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    231.9 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4933.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    1376 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    883 mg
  • Nátrium
    2101 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    763.1 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1219 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 5509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

a "tészta"

a krém

összeállítás

Elkészítés

a "tészta"

  1. A vizet megmelegítjük, feloldjuk benne a macikávét. A darált kekszet összekeverjük a kakaóporral és a porcukorral, összemorzsoljuk a vajjal, majd beleöntjük a kávét, és addig gyúrjuk, amíg homogén masszát kapunk.
  2. A masszát egy kevés kivételével eloszlatjuk egy 18 cm-es (szilikon) tortaforma alján és oldalán, az ujjunkkal nyomkodva. (Nagyobb tortaformát is használhatunk, de így értelemszerűen alacsonyabb tortát fogunk kapni.)
  3. A formát hűtőbe tesszük, addig elkészítjük a krémet.
  4. A maradék tésztát a díszítéshez bonbonformákba nyomkodjuk, vagy egy nagyobb tányéron kb. 3-4 cm vastagra kinyújtjuk, és a mélyhűtőbe tesszük.

a krém

  1. A keményítőt egy hőálló tálban elkeverjük a kakaóporral, majd kevés tejben feloldjuk. A tejet (esetleg 2-3 evőkanál cukorral) felforraljuk, és hirtelen a keményítős keverékre öntjük, közben habverővel folyamatosan keverjük, amíg be nem sűrűsödik.
  2. A még forró krémbe beletördeljük a csokoládét, egyenletesre keverjük.
  3. A zselatint kevés vízbe áztatjuk pár percre, amíg megduzzad, majd gőz fölött feloldjuk.
  4. A hideg tejszínt felverjük, és a kihűlt krémbe forgatjuk, majd a zselatint is belecsorgatjuk, gondosan elkeverve.

összeállítás

  1. A krémet a hűtőbe tett "tésztakosárba" öntjük.
  2. A tortát a mélyhűtőbe tett kis bonbonokkal díszíthetjük, vagy kiszúróval szaggathatunk rá díszeket a tányéron kinyújtott masszából.
  3. Végül az egészre kakaóport és fahéjat (esetleg tetszés szerint gyömbért is) szitálunk, vagy csokoládét reszelünk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 664
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cintapinta csokitortája
pöttyöspanna 4 recept

Csokoládéimádó barátnőm születésnapjára született ez a torta, de az is bátran bevállalhatja, akinek nincs emberfeletti kakaótűrő képessége. :)

Hozzávalók

a "tészta"

a krém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...