r
Nosalty Logó

Cigánypecsenye Kisné Timitől

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
KisnéTimi
Cigánypecsenye Kisné Timitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1068 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4270 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1193.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    307 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1068 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    286.9 g

Zsír

  • Összesen
    283.3 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    948 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4774.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    366 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    3066 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1227.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 4270 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajszeleteket enyhén klopfoljuk. Paprikás liszt keverékébe forgatjuk, majd egy kicsit elősütjük a húsokat napraforgó olajban egy serpenyőben. Egy tepsibe szedjük ki a húsokat, borsozzuk és fűszerezzük meg őket.
  2. A fokhagymát összepréseljük és egy csészében, kis napraforgó olajjal összekeverjük. Ezzel a fokhagymás olajjal megkenjük a hússzeleteket.
  3. A szalonnát kakastarajosra bevagdossuk, egy kicsit kisütjük a zsírját, majd kiszedjük és félretesszük.
  4. A vöröshagymákat félbevágjuk, majd vékonyra szeleteljük. A szalonnazsírban egy kicsit megsütjük.
  5. A sült hagymákat a húsokra halmozzuk, és teszünk minden szeletre egy szalonnacsíkot is.
  6. A megmaradt szalonnazsírt és egy kis vizet ráöntjük a húsokra, és alufólia alatt megsütjük.
  7. Fűszeres sült krumplival tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 324
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 79703
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cigánypecsenye Kisné Timitől
KisnéTimi 35 recept

A cigánypecsenye a kedvencem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...