r
Nosalty Logó

Churros forró csokoládé öntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Churros forró csokoládé öntettel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A fánkhoz

Az öntethez

1310
Kalória
18.3g
Fehérje
130g
Szénhidrátok
80.2g
Zsír
225.3g
Víz
285.6g
Koleszterin
6.2g
Rost
47.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A fánkhoz

Az öntethez

Összesen 1310 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A fánkhoz

Az öntethez

Összesen 2620 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A fánkhoz

Az öntethez

Összesen 284 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    225.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    564 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 1310 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    160.5 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    571 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1439.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    658 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.1 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    450.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1129 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 2620 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 284 kcal

Elkészítés

A fánkhoz

  1. A vizet a vajjal és a cukorral felfőzzük. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, és hozzáadjuk a már felolvasztott vajhoz, addig keverjük, amíg egy 'krumplipüréhez' hasonló masszát nem kapunk.
  2. Levesszük a gázról és hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a tojást. Felforrósítjuk az olajat. A masszát egy csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük, és a forró olajba nyomunk belőle 5-6 cm-es darabkákat.
  3. Miután szép aranybarnára sültek, megforgatjuk őket fahéjas cukorban.
  4. A forró csokoládé öntethez a tejszínt felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra tördelt csokoládét, és kevergetve feloldjuk benne. A fánk mellé kis tálkában öntetként tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc

Ezt a receptet Jamie Oliver egyik főzőműsorában láttam és nagyon megtetszett, ezért gondoltam kipróbálom és... mennyei, főleg a forró csokoládé öntettel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!