r
Nosalty Logó

Chilis rántott csirke reform panírban, gerslivel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Chilis rántott csirke reform panírban, gerslivel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

1353
Kalória
66.3g
Fehérje
118.5g
Szénhidrátok
68.2g
Zsír
205.3g
Víz
333g
Koleszterin
16.2g
Rost
9.4g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 1353 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 2707 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 221 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2193.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    205.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1013 micro
Összesen 1353 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.6 g

Zsír

  • Összesen
    136.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4386.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1623 mg
  • Nátrium
    1585 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    410.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2026 micro
Összesen 2707 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkerészeket megmossuk, besózzuk, és legalább fél órát állni hagyjuk.
  2. Előkészítjük a hozzávalókat a panírozáshoz: a tojást higítjuk kb.1 dl tejjel, fél dl olajjal, a kenyérmorzsába csiliport keverünk tetszőleges mennyiségben (tehetünk bele szeletelt mandulát is). A lisztet tálba tesszük.
  3. A csirkedarabokat a szokásos módon bepanírozzuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Megkenhetjük a sütőpapírt vékonyan olajjal, de a csirke bőréből is kisül elegendő mennyiség.
  4. Előmelegített sütőben sütjük 1 órán át, amíg szép pirosak lesznek. Félidőben fordítsuk meg őket.
  5. A gerslit előzetesen beáztatjuk. Mikor a csirkének már csak 15 perc van hátra a sütésből, elkezdjük főzni a gerslit, lassú tűzön, kevés sót adva hozzá. Amikor felforr, mehet bele a fagyasztott zöldborsó is. A gersli szépen magába szívja a vizet.
  6. Ha már puha, lekapcsoljuk alatta a gázt, és még hagyjuk állni kicsit. Ekkor teljesen magába szív minden nedvességet. És már tálalhatunk is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A rántott csirke gondolata adott volt vasárnap ebédre. Előző este találtam egy kis darab teljes kiőrlésű kenyeret, amit már egy hete sütöttem, és gondoltam, készítek belőle morzsát a rántott csirkéhez. Sütőben kiszárítottam, ledaráltam. Készen volt a kenyérmorzsa. AzEszter receptje alapján elkészítettem a rántott csirke sütőben sült változatát, csak mindent teljes kiőrlésű hozzávalókkal. Ennek köszönhetően lett ilyen szép sötét színű a panír, no meg a sok csilitől. Nagyon finom volt. (Én nagyon szeretem a csirke csontos részeit is, szüleim háztáji csirkéinek hál' istennek nem csak melle meg combja van.) Én csak magamnak készítek gerslit, így összesn 5 dkg-ot mértem ki. Ehhez 1,5 dl vizet adtam, ebben áztattam legalább két órán át.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!