r
Nosalty Logó

Chilis-mézes csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csibedina
Chilis-mézes csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1844 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 369 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3244.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    2164 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    786.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    831 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1844 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzzuk.
  2. Elkészítjük a chilis-mézes pácot: a mézet és olívaolajat összekeverjük, belenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a chilidarabkákat, majd belefacsarjuk a fél citrom levét.
  3. A hússzeleteket a pácba helyezzük (úgy, hogy ellepje), és pár órára a hűtőbe tesszük (lehet egy egész éjszakára is).
  4. Kivajazunk egy tepsit, majd a kellőképpen bepácolódott húsokat egymás mellé fektetjük, a maradék páccal pedig nyakon öntjük.
  5. Sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 45x45x4
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 48175
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 16.

Ajánló

Köretek közül szerintem a rizs illik hozzá leginkább a maga visszafogott módján. Tálaláskor még pici frissen facsart citromlével megbolondíthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Vasárnap délre valami kellemesen pikánsat terveztem az asztalra tenni, és mivel a hozzávalók adottak voltak, ezt találtam ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...