Chilis-medvehagymás pirított haltej
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
100g haltej/halikra143 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g medvehagyma0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
50g kenyér137 kcal
Összesen
355
kcal
- 16% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
400g haltej/halikra572 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g medvehagyma0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
200g kenyér548 kcal
Összesen
1418
kcal
- 16% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
55g haltej/halikra79 kcal
-
3.3g olívaolaj29 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g medvehagyma0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
13.8g fehérbor11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
27.5g kenyér75 kcal
Összesen
195
kcal
- 16% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.7 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 374 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 992.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 472 mg
-
Nátrium 329 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 107.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 484 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 346 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 236 micro
Összesen
355
kcal
- 16% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.9 g
Zsír
-
Összesen 58.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1496 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3968.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 353 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 1888 mg
-
Nátrium 1316 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 430 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 360 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 40 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 1936 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 491 micro
-
Kolin: 1384 mg
-
Retinol - A vitamin: 360 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 944 micro
Összesen
1418
kcal
- 16% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 545.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 260 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 266 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A haltejet alaposan mossuk meg, tisztítsuk meg a hártyáitól, majd vágjuk nagyobb darabokra.
- Ha friss chili-paprikával dolgozunk, akkor ezt is mossuk meg, majd apró darabokra vágjuk össze, a medvehagyma-levelekkel pedig ugyanezt tegyünk.
- Serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, nyomjuk vagy reszeljük bele a fokhagymát (én mozsárban szoktam összetörni), mehet hozzá a chili is, majd tegyük bele a haltejet, öntsük nyakon a száraz fehérborunkkal, kezdjük el együtt, óvatosan forgatva pirítani.
- Amikor szép fehér színe kezd lenni a haltejnek, mehet rá az aprított medvehagyma is, só, bors, majd az egészet finoman összeforgatjuk, és pár percig még pirítsuk, míg aranybarnább színe nem lesz a haltejnek.
- Tálaláskor tehetünk mellé friss medvehagymát, fogyasszuk friss kenyérrel vagy bagettel.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 1746
- Feltöltés dátuma: 2021. március 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Hering András
189 recept
Családunkban a halászléfőzés hagyománynak számít, így már gyerekkorom óta része az életemnek a halikra és haltej fogyasztása, amikért kisebb csatákat vívtunk az ebédlőasztalnál, amikor apám a halászlével főtt halakat és - a legjobb esetben - a vele főtt haltejet és ikrát is szervírozta. A haltej azóta is nagy kedvencem, így ezúttal nem csak fokhagymásan, hanem a medvehagyma-szezonhoz igazítva friss zöldekkel pirítottam, pirospaprika helyett pedig chilivel és fehérborral tettem izgalmassá. Tipp: Csak friss haltejet vegyünk a piacon a halasnál, alaposan mossuk meg, a hártyáitól szabadítsuk meg. Ha nem szereted a medvehagymát, pirítsd fokhagymával és friss, piros fűszerpaprikával!