r
Nosalty Logó

Chilis-medvehagymás pirított haltej

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hering András
Chilis-medvehagymás pirított haltej
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

355
Kalória
27.7g
Fehérje
26.2g
Szénhidrátok
14.7g
Zsír
107.5g
Víz
374g
Koleszterin
2g
Rost
3.1g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 355 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1418 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    992.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    107.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    484 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 355 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3968.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1888 mg
  • Nátrium
    1316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    430 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    40 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    1936 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    1384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    944 micro
Összesen 1418 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    266 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

  1. A haltejet alaposan mossuk meg, tisztítsuk meg a hártyáitól, majd vágjuk nagyobb darabokra.
  2. Ha friss chili-paprikával dolgozunk, akkor ezt is mossuk meg, majd apró darabokra vágjuk össze, a medvehagyma-levelekkel pedig ugyanezt tegyünk.
  3. Serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, nyomjuk vagy reszeljük bele a fokhagymát (én mozsárban szoktam összetörni), mehet hozzá a chili is, majd tegyük bele a haltejet, öntsük nyakon a száraz fehérborunkkal, kezdjük el együtt, óvatosan forgatva pirítani.
  4. Amikor szép fehér színe kezd lenni a haltejnek, mehet rá az aprított medvehagyma is, só, bors, majd az egészet finoman összeforgatjuk, és pár percig még pirítsuk, míg aranybarnább színe nem lesz a haltejnek.
  5. Tálaláskor tehetünk mellé friss medvehagymát, fogyasszuk friss kenyérrel vagy bagettel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Családunkban a halászléfőzés hagyománynak számít, így már gyerekkorom óta része az életemnek a halikra és haltej fogyasztása, amikért kisebb csatákat vívtunk az ebédlőasztalnál, amikor apám a halászlével főtt halakat és - a legjobb esetben - a vele főtt haltejet és ikrát is szervírozta. A haltej azóta is nagy kedvencem, így ezúttal nem csak fokhagymásan, hanem a medvehagyma-szezonhoz igazítva friss zöldekkel pirítottam, pirospaprika helyett pedig chilivel és fehérborral tettem izgalmassá. Tipp: Csak friss haltejet vegyünk a piacon a halasnál, alaposan mossuk meg, a hártyáitól szabadítsuk meg. Ha nem szereted a medvehagymát, pirítsd fokhagymával és friss, piros fűszerpaprikával!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!