r
Nosalty Logó

Chilis-medvehagymás pirított haltej

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Hering András
Chilis-medvehagymás pirított haltej
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 355 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1418 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    992.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    484 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 355 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3968.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1888 mg
  • Nátrium
    1316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    430 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    40 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    1936 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    1384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    944 micro
Összesen 1418 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    266 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A haltejet alaposan mossuk meg, tisztítsuk meg a hártyáitól, majd vágjuk nagyobb darabokra.
  2. Ha friss chili-paprikával dolgozunk, akkor ezt is mossuk meg, majd apró darabokra vágjuk össze, a medvehagyma-levelekkel pedig ugyanezt tegyünk.
  3. Serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, nyomjuk vagy reszeljük bele a fokhagymát (én mozsárban szoktam összetörni), mehet hozzá a chili is, majd tegyük bele a haltejet, öntsük nyakon a száraz fehérborunkkal, kezdjük el együtt, óvatosan forgatva pirítani.
  4. Amikor szép fehér színe kezd lenni a haltejnek, mehet rá az aprított medvehagyma is, só, bors, majd az egészet finoman összeforgatjuk, és pár percig még pirítsuk, míg aranybarnább színe nem lesz a haltejnek.
  5. Tálaláskor tehetünk mellé friss medvehagymát, fogyasszuk friss kenyérrel vagy bagettel.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1722
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chilis-medvehagymás pirított haltej
Hering András 182 recept

Családunkban a halászléfőzés hagyománynak számít, így már gyerekkorom óta része az életemnek a halikra és haltej fogyasztása, amikért kisebb csatákat vívtunk az ebédlőasztalnál, amikor apám a halászlével főtt halakat és - a legjobb esetben - a vele főtt haltejet és ikrát is szervírozta. A haltej azóta is nagy kedvencem, így ezúttal nem csak fokhagymásan, hanem a medvehagyma-szezonhoz igazítva friss zöldekkel pirítottam, pirospaprika helyett pedig chilivel és fehérborral tettem izgalmassá. Tipp: Csak friss haltejet vegyünk a piacon a halasnál, alaposan mossuk meg, a hártyáitól szabadítsuk meg. Ha nem szereted a medvehagymát, pirítsd fokhagymával és friss, piros fűszerpaprikával!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...