r
Nosalty Logó

Chilis-füstölt paprikás pappardelle sonkával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Chilis-füstölt paprikás pappardelle sonkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 485 kcal
  • 19% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1454 kcal
  • 19% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 19% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 485 kcal
  • 19% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3671.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    2155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    627 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 1454 kcal
  • 19% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    886.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Aszáraz chilis-paprikás tésztat sós lobogó vízben megfőzzük, leszűrjük, és egy tálban összekeverjük aszarvasgombás olajjal.
  2. A sonkát rátépkedjük. Zöldségpucolóval a sajtból hajszálvékony zseleteket vágunk rá, végül megkoronázzuk néhány szem finom dióval.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1293
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chilis-füstölt paprikás pappardelle sonkával
Évi néni 1830 recept

Na, ezért az ebédért most nem tettem mást, mint bementem a "tésztás szobámba", és kutakodtam egy kicsit. Nem tudtam, hányféle tészta van ott, amit előzőleg elkészítettem, hanem azt kerestem, melyik olyan mennyiség, ami kettőnknek elég a férjemmel. Pech, imádok tésztát készíteni, de a gyerekem nem eszi meg. Bezzeg, ha pizza vagy egy nagy hamburger lenne, biztosan nem tétovázna. Mi mindenesetre nagyon belakmároztunk belőle. De a mai nap a lustaság jegyében telt el, mert csak kapkodtam elő a tésztákat, és még a tejszínes citromos gombás levendulás tésztát is elkészítettem mellé, ha esetleg nem felelne meg valamelyik, akkor tudjunk válogatni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...