Chilis bab 10. - salátával
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
A babhoz
-
125g darált pulykahús144 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
1 kcal
-
88g vörösbab295 kcal
-
88g mexikói keverék81 kcal
-
5g mexikói alap16 kcal
-
25g sajt88 kcal
A salátához
-
125g zöldségkeverék90 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
50g kígyóuborka7 kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
A babhoz
-
500g darált pulykahús575 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
6 kcal
-
350g vörösbab1180 kcal
-
350g mexikói keverék322 kcal
-
20g mexikói alap63 kcal
-
100g sajt352 kcal
A salátához
-
500g zöldségkeverék360 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
A babhoz
-
20.7g darált pulykahús24 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
4.1g paradicsom1 kcal
-
1.1g hegyes erős paprika0 kcal
-
14.5g vörösbab49 kcal
-
14.5g mexikói keverék13 kcal
-
0.8g mexikói alap3 kcal
-
4.1g sajt15 kcal
A salátához
-
20.7g zöldségkeverék15 kcal
-
7.2g tejföl14 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
8.3g kígyóuborka1 kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.3 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2316.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 818 mg
-
Nátrium 893 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 344.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 476 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 410 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 45 micro
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 265.1 g
Zsír
-
Összesen 79.9 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 561 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9267.2 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 1375 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 830 mg
-
Foszfor 3273 mg
-
Nátrium 3572 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 379.9 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 80 mg
VÍZ
-
Összesen 1379 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1902 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1638 micro
-
Kolin: 608 mg
-
Retinol - A vitamin: 570 micro
-
α-karotin 131 micro
-
β-karotin 651 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 179 micro
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 382.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 57 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 106 micro
-
Lut-zea 7 micro
Hozzávalók
A babhoz
-
0.5 kg darált pulykahús
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 db paradicsom
-
0.5 közepes db hegyes erős paprika
-
35 dkg mexikói keverék
-
20 g mexikói alap
-
10 dkg sajt
A salátához
-
50 dkg zöldségkeverék
-
175 g tejföl
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 közepes db kígyóuborka
Elkészítés
A babhoz
- Odatesszük a chilit. az apróra vágott hagymát/fokhagymát, üvegesre pároljuk egy kicsi olajon, majd rádobjuk az apróra vágott paradicsomot és a darált húst. Megpirítjuk, nagyon enyhén fűszerezzük (só, bors, pirospaprika, de nagyon kevés, mert a chilis por és a konzervek sósak, épp csak annyi kell, hogy a hús azért ne natúrban főjön meg), pörköltet főzünk, amit a végén egészen zsírjára pirítunk.
- Amíg fő a hús, elkészítjük a salátát és a szószt.
- Lereszeljük a fokhagymát, az uborkát, sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk, amíg a zöldségeket apróra daraboljuk. A fokhagymás uborkát kinyomkodjuk, majd elkeverjük a tejföllel. Ha szükséges, utánasózzuk-borsozzuk.
- A szószt és a natúr salit külön edényben berakjuk a hűtőbe.
- Felkockázzuk az erős paprikát és a két konzervvel együtt hozzáadjuk a készre főzött húshoz. (Én a natúr zöldségkonzerv levét le szoktam önteni, a chilis mehet az edénybe). puhára főzzük a babot (ez max 10-15 perc szokott lenni). Ha nagyon sűrű, kicsi vízzel higítható.
- Végül a kész babos alaphoz hozzáadjuk a chiliport, amit kb. 1 dl-nyi vízzel előtte kikeverünk.
- Ezzel már csak felfőzzük (1-2 perc), és kész a bab is.
- Reszelt sajttal, a behűtött salátával, szósszal tálaljuk. Kenyérrel vagy anélkül is fogyasztható. Jó étvágyat!
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7185
- Feltöltés dátuma: 2011. július 03.
Ajánló
A salátába szoktam még fetakockákat tenni, úgy önmagában, pirítóssal is laktató. A szósz elkészíthető tejföl helyett natúr joghurtból vagy kefírből is, akkor némileg lightosabb verziót kapunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan étel van az étlapunkon, amelyet félkész/kész ételekből csinálok. Ez az egyik, nagyon szeretjük. Ráadásul hamar kész is van, nem kell fél napokat a konyhában tölteni. (Igazából a hús megfőzése az, ami időigényesebbé teszi, de hát ott meg nem kell mellette állni.) Ha nincs időnk, és villámgyorsan szeretnénk elkészíteni, akkor a darált hús helyett karikákra vágott virslivel is elkészíthető, de egyrészt kicsit sós lesz a végeredmény (nekem legalábbis), másrészt közel sem olyan finom, mint húsból. Viszont ha éhen halás ellen kell valami gyorsat összedobni, akkor úgy 15 perc alatt kész. Virsli megpirít, bele a bab, a végén a chilipor és kész is.