Chili con carne Katharosz konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
63g fejtett bab208 kcal
-
125g sertéslapocka295 kcal
-
35 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
3 kcal
-
63g paradicsom11 kcal
-
75g paprika12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g mexikói alap40 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
619
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g fejtett bab833 kcal
-
500g sertéslapocka1180 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
11 kcal
-
250g paradicsom45 kcal
-
300g paprika49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g mexikói alap158 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
2479
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
16.2g fejtett bab54 kcal
-
32.5g sertéslapocka77 kcal
-
9 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
16.2g paradicsom3 kcal
-
19.5g paprika3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.2g mexikói alap10 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
161
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 39.8 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2277.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 457 mg
-
Nátrium 1411 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 238.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 82 micro
-
β-karotin 671 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 1608 micro
-
Lut-zea 478 micro
Összesen
619
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 159.4 g
Zsír
-
Összesen 112.7 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 355 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9109 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 769 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 640 mg
-
Foszfor 1829 mg
-
Nátrium 5644 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 213.9 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 954 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 258 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 247 mg
-
D vitamin: 350 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1088 micro
-
Kolin: 510 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 328 micro
-
β-karotin 2682 micro
-
β-crypt 265 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 1910 micro
Összesen
2479
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 591.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 366 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 61.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 418 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg sertéslapocka
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 ek fűszerpaprika
-
25 dkg paradicsom
-
3 db paprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
chili ízlés szerint
Elkészítés
- A babot előző este beáztatjuk, majd másnap majdnem puhára főzzük.
- A húst kockára vágjuk, forró zsiradékon erős tűzön megpirítjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, kissé tovább pirítjuk, majd meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával. Achilis alappalelkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst.
- Ezután fedő alatt párolni kezdjük, közben meghámozzuk a paradicsomot, cikkekre vágjuk, és hozzáadjuk. A tv paprikát kicsumázzuk, felkarikázzuk, és szintén belerakjuk, néha megkeverjük, és a levét szükség szerint pótoljuk.
- A konzerv babot leszűrjük, és leöblítjük a levétől. (Ha szárazbabot főzünk, azt szintén leszűrjük.)
- Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a babot, és szükség szerint pótoljuk a levét is, de csak óvatosan, mivel sűrűnek kell lennie. Ha kell, ízesítünk rajta, és készre főzzük. Friss kenyérrel tálaljuk.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 34489
- Feltöltés dátuma: 2013. április 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom egytálétel, igazából csípősnek kell lennie. Az eredeti recept szerint marhahússal készül, de a hosszú főzési idő miatt eltértem tőle. De már pulyka felsőcombból is készítettem, azzal is nagyon finom lett.