r
Nosalty Logó

Chili con carne Katharosz konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katharosz
Chili con carne Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 619 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2479 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2277.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    1411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 619 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    159.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9109 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    769 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    640 mg
  • Foszfor
    1829 mg
  • Nátrium
    5644 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    954 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    350 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1088 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    328 micro
  • β-karotin
    2682 micro
  • β-crypt
    265 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    1910 micro
Összesen 2479 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    418 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk, majd másnap majdnem puhára főzzük.
  2. A húst kockára vágjuk, forró zsiradékon erős tűzön megpirítjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, kissé tovább pirítjuk, majd meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával. Achilis alappalelkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst.
  3. Ezután fedő alatt párolni kezdjük, közben meghámozzuk a paradicsomot, cikkekre vágjuk, és hozzáadjuk. A tv paprikát kicsumázzuk, felkarikázzuk, és szintén belerakjuk, néha megkeverjük, és a levét szükség szerint pótoljuk.
  4. A konzerv babot leszűrjük, és leöblítjük a levétől. (Ha szárazbabot főzünk, azt szintén leszűrjük.)
  5. Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a babot, és szükség szerint pótoljuk a levét is, de csak óvatosan, mivel sűrűnek kell lennie. Ha kell, ízesítünk rajta, és készre főzzük. Friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 34473
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chili con carne Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Nagyon finom egytálétel, igazából csípősnek kell lennie. Az eredeti recept szerint marhahússal készül, de a hosszú főzési idő miatt eltértem tőle. De már pulyka felsőcombból is készítettem, azzal is nagyon finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...