r
Nosalty Logó

Cheddar scones

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Cheddar scones
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2573 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 257 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    141.6 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9242.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    2217 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    2316 mg
  • Nátrium
    4413 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 2573 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1195.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. Dolgozhatunk kézzel-spatulával, vagy ha gyorsak szeretnénk lenni, használhatunk késes robotgépet.
  2. A tojást a tejjel felverjük és pár kanállal félreteszünk a sütés előtti lekenéshez. A száraz hozzávalókhoz hozzádolgozzuk először a felkockázott vajat, majd a tejes tojást és a reszelt cheddart is (kb. a negyedét ebből tegyünk félre a pogácsák tetejére).
  3. A kész tésztát dolgozzunk össze, majd enyhén lisztes felületen nyújtsuk 2-2.5 centiméter vékonyra, végül pogácsaszaggatóval (vagy söröspohár szájával) formázzuk meg a pogácsákat.
  4. A sajtos scone-okat sorakoztassuk sütőpapíros tepsire, a tetejüket kenjük le a tejes tojással, majd szórjuk meg reszelt cheddarral.
  5. 190 fokra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt süssük meg őket. Önmagukban is mennyei finomak és szaftosak a sós pogácsafélék, de félbeszelve és vajjal-tojással-sonkával is mennyei lesz.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 424
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cheddar scones
Rosanics Petra 360 recept

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna lehet, de akár reggelire is fogyaszthatjuk pékáruként - ennél jobb napindítást nehéz elképzelni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...