Chapati Vitai Kati konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vitai Kati
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
383
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
1533
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
49.8g teljes kiőrlésű liszt165 kcal
-
29.9g víz0 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
8.4g ghee60 kcal
-
11.2g vaj80 kcal
Összesen
305
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 718.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 394 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 49.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
383
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 84.4 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2872.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 296 mg
-
Foszfor 831 mg
-
Nátrium 1575 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 196.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 670 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 658 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 167 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 550 micro
Összesen
1533
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 572.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 314 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 39.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
305
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sót keverjük el a liszttel. Morzsoljuk el benne a vajat. Lassanként adjunk hozzá annyi vizet, hogy lágy tésztát kapjunk. Nyújtódeszkán 6-8 percig gyúrjuk, míg fényes nem lesz, majd akár lehet pihentetni is. Ismét gyúrjuk át.
- Egy vastag fenekű palacsintasütőt vagy serpenyőt közepes tűznél melegítsünk fel. Közben formáljunk a tésztából 15 egyforma nagyságú gombócot. Forgassuk lisztbe őket, és egyenletesen vékony lepénykéket nyújtsunk belőlük. Kb. 14 cm átmérőjű kerek lapokat kapunk.
- Az elsőt helyezzük a palacsintasütőbe. Mikor a felszínén apró fehér buborékok jelennek meg, fordítsuk meg, és addig süssük, amíg az egészet elborítják a buborékok. Ekkor a chapatit átfordítva (vagyis azzal a felével lefelé, amely eddig felül volt) erős nyílt lángra helyezzük, majd mikor labdaszerűen felfújódott, megfordítjuk, és még 5 másodpercig pirítjuk.
- A kész chapatink átsült, ha felfúvódott, és a felszínén barna foltos. Helyezzük előmelegített tányérra, és olvasztott vajjal kenjük meg a felső oldalát. Ugyanígy készítsük el a többi lepényt is, és a kész chapatikat gúlaszerűen helyezzük egymás tetejére.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1791
- Feltöltés dátuma: 2016. március 05.
Ajánló
Nagyon ízletes zöldséges vagy hüvelyesekből készült ételek mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Vitai Kati
92 recept
A chapati az indiaiak legegyszerűbb lepénykenyere. Teljes kiőrlésű búzalisztből és vízből készül – a lisztet lehet fehér liszttel is keverni – és ghível/vajjal szokták egy picit még finomabbá tenni. A ghí készítését egy másik receptben majd közreadom :)