r
Nosalty Logó

Chapati Glaser konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Chapati Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 930 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2630.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    1374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 930 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval. Apránként hozzádolgozzuk a vizet, míg egy keményebb tésztát kapunk.
  2. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 10 perc alatt sima tésztává gyúrjuk. Golyóvá formázzuk, egy edénybe rakjuk, nedves konyharuhával letakarjuk, és kb. 20 percig hagyjuk pihenni.
  3. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Enyhén lisztezett kézzel golyókat formázunk a darabokból.
  4. Egy serpenyőt felforrósítunk, míg ha belespriccelünk kevés vizet, a vízcsepp a forró serpenyőben „táncol”. A tészta golyókat enyhén ellapítjuk, majd lisztezett munkalapon 18 cm átmérőjű körökké nyújtjuk.
  5. A lepényt a serpenyőben kb. 1 percig sütjük, míg az alsó részén barna foltok jelennek meg, majd megfordítjuk, és a másik felén is sütjük, míg barna foltok jelennek meg.
  6. A lepényt ismét megfordítjuk, és a szélét egy tiszta konyharuha segítségével a serpenyő aljához nyomjuk (így a gőz eloszlik a tésztában, és a lepények enyhén felnőnek), aranybarnára sütjük, megfordítjuk, konyharuhával a széleit a serpenyő aljához nyomkodjuk, és aranybarnára sütjük.
  7. A maradék lepényekkel ugyanígy járunk el. A kész chapatikat kevés olvasztott gheevel megkenjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 21759
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A chapatikat legjobb rögtön, amint megsültek tálalni, de kb. 20 percig alufóliában csomagolva melegen tarthatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...