Chapati Glaser konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
310
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
930
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
53.5g teljes kiőrlésű liszt178 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
42.8g víz0 kcal
-
3g ghee21 kcal
Összesen
199
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 876.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 458 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 77.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
310
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 24.1 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2630.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 295 mg
-
Foszfor 811 mg
-
Nátrium 1374 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 233.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 550 micro
Összesen
930
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 562.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 294 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 49.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet elkeverjük a sóval. Apránként hozzádolgozzuk a vizet, míg egy keményebb tésztát kapunk.
- A tésztát lisztezett munkalapon kb. 10 perc alatt sima tésztává gyúrjuk. Golyóvá formázzuk, egy edénybe rakjuk, nedves konyharuhával letakarjuk, és kb. 20 percig hagyjuk pihenni.
- A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Enyhén lisztezett kézzel golyókat formázunk a darabokból.
- Egy serpenyőt felforrósítunk, míg ha belespriccelünk kevés vizet, a vízcsepp a forró serpenyőben „táncol”. A tészta golyókat enyhén ellapítjuk, majd lisztezett munkalapon 18 cm átmérőjű körökké nyújtjuk.
- A lepényt a serpenyőben kb. 1 percig sütjük, míg az alsó részén barna foltok jelennek meg, majd megfordítjuk, és a másik felén is sütjük, míg barna foltok jelennek meg.
- A lepényt ismét megfordítjuk, és a szélét egy tiszta konyharuha segítségével a serpenyő aljához nyomjuk (így a gőz eloszlik a tésztában, és a lepények enyhén felnőnek), aranybarnára sütjük, megfordítjuk, konyharuhával a széleit a serpenyő aljához nyomkodjuk, és aranybarnára sütjük.
- A maradék lepényekkel ugyanígy járunk el. A kész chapatikat kevés olvasztott gheevel megkenjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 138
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 21759
- Feltöltés dátuma: 2014. február 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A chapatikat legjobb rögtön, amint megsültek tálalni, de kb. 20 percig alufóliában csomagolva melegen tarthatjuk.