r
Nosalty Logó

Carbonara spagetti aszaboedina konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Carbonara spagetti aszaboedina konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 955 kcal
  • 17% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3817 kcal
  • 17% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 17% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2404.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    947 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 955 kcal
  • 17% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.9 g

Zsír

  • Összesen
    169 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9616.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    471 mg
  • Kálcium
    2052 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    2887 mg
  • Nátrium
    3787 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    326 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1364 micro
  • Kolin:
    1180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1427 micro
Összesen 3817 kcal
  • 17% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként egy serpenyőben lepirítjuk a kockázott bacont vagy tokaszalonnát. Kis tálba tesszük, hogy minél hamarabb kihűljön. Fontos, mert forrón nem lehet a tojásos alaphoz adni, különben rántottát csinál belőle!
  2. Felteszünk forrni vizet a tésztának. Forrásnál sózzuk, és 2 csepp olívaolajat teszünk a vízbe, majd beledobjuk a tésztát. Tényleg csak 8 percig (a csomagoláson feltüntetett ideig) főzzük. Fontos, hogy mire a tészta megfő, mindent előkészítsünk.
  3. Amíg fő a tészta, egy keverőtálba tesszük az 5 db tojássárgáját, 1 egész tojást, sózzuk-borsozzuk, és belereszeljük a sajtot, jól elkeverjük. Majd a langyos pirított szalonnát is hozzáadjuk a keverékhez.
  4. Mielőtt leszűrjük a tésztát, 1 merőkanállal kiveszünk belőle, mert kellhet a tésztára. Gyors mozdulatokkal leszűrjük a tésztát, de NEM öblítjük le hideg vízzel!!! És a tojásos keverékbe dobjuk. Gyors mozdulatokkal jól átkeverjük. A tészta hője főzze meg a tojást. Ezért nem öblítjük, és ezért kell gyorsan dolgozni. Ha nem elég szaftos, teszünk még 1-2 evőkanál főzővizet a tésztára.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5975
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Majdnem mint az eredeti. Mert nehéz olyan szalonnát szerezni, és Pecorino sajtot is. Így csak 90% az ízélmény. DE összehasonlíthatatlan a sonkás-tejszínes rémségekhez, amit carbonaraként adnak el. Egyszerű, nagyszerű, laktató, tökéletes. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...