adag
Főzés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
347g padlizsán82 kcal
-
33g olajbogyó39 kcal
-
8g kapribogyó2 kcal
-
2 kcal
-
2 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
6g fehérborecet1 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
7g olívaolaj59 kcal
Összesen
214
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
2080g padlizsán494 kcal
-
200g olajbogyó232 kcal
-
50g kapribogyó12 kcal
-
10 kcal
-
40g paradicsomszósz10 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
35g fehérborecet7 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
Összesen
1282
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
72.3g padlizsán17 kcal
-
7g olajbogyó8 kcal
-
1.7g kapribogyó0 kcal
-
2.8g halványító zeller0 kcal
-
1.4g paradicsomszósz0 kcal
-
11.8g vöröshagyma4 kcal
-
1.2g fehérborecet0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
Összesen
42
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 737.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 491 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 406.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 926 micro
-
Lut-zea 326 micro
Összesen
214
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 26.6 g
Zsír
-
Összesen 66.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4422.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 482 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 606 mg
-
Nátrium 2946 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 173.9 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 71 mg
VÍZ
-
Összesen 2439 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 534 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1013 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5558 micro
-
Lut-zea 1955 micro
Összesen
1282
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 84.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 193 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
42
kcal
Hozzávalók
-
4 nagy db padlizsán
-
200 g olajbogyó
-
50 g kapribogyó
-
4 ek paradicsomszósz
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
7 ek fehérborecet
-
1 ek cukor
-
5 ek olívaolaj
Elkészítés
- Megmossuk a padlizsánt (én részben meg is hámozom), felkockázzuk, és egy nagyobb fazékban, sós vízben 2 órán át lefedve főzzük.
- A megtisztított felkockázott zellerszárat forró sós vízben 5 percig főzzük. A kapribogyót egy szűrő segítségével mossuk meg, hogy a só egy része távozzon. Az olívabogyót felkockázzuk.
- Egy nagy serpenyőbe olívaolajat teszünk és az apróra vágott hagymát, kapribogyót, olívabogyót összesütjük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett zellerszárat, és tovább sütjük. Hozzáadjuk a paradicsomszószt (ami legjobb ha házi készítésű) és fakanállal jól összedolgozzuk.
- A megfőtt padlizsánt leszűrjük, és egy serpenyőbe öntve, gyakori kevergetés mellett addig sütjük, míg a nedvesség el nem párolog alatta.
- A padlizsánt keverjük bele a paradicsomos masszába, jól dolgozzuk össze, és még 5 percig főzzük, amíg az ízek összeérnek. Megszórjuk a cukorral és a borecettel, pár percig kevergetés mellett lassú tűzön főzzük tovább. Miután lezártuk a hőt, apróra vágott friss bazsalikomlevelet szórunk bele, és lefedve lehűtjük. Előételként lehűtve tálaljuk.
- Receptkönyvben: 278
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 52214
- Feltöltés dátuma: 2008. június 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez egy tipikus szicíliai előétel. Amikor ott voltunk nagyon sokszor ettük a vacsorához előételként. A recept egy eredeti szicíliai szakácskönyvből származik.