r
Nosalty Logó

Burgonyával töltött káposzta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Burgonyával töltött káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2358 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 471 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    162.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3207.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    849 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1333 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1452.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    1087 mg
  • Retinol - A vitamin:
    989 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1250 micro
Összesen 2358 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát megmossuk, torzsáját eltávolítjuk.
  2. Forró, sós vízbe tesszük.
  3. Ha leválik a levele, lefejtjük és 3-5 percig forraljuk.
  4. A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, ledaráljuk.
  5. Olajban megpirítjuk a hagymát, a krumplihoz adjuk.
  6. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  7. A főtt tojásokat kockára vágjuk, szintén a krumplihoz adjuk.
  8. A káposztalevelek ereit kivágjuk, kb. 20 db kell.
  9. Mint a töltött káposztát a fenti töltelékkel a leveleket betöltjük.
  10. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, tejföllel lekenjük.
  11. Egy sor tölteléket terítünk az aljára, tejföllel lekenjük, másik sor töltelék.
  12. A maradék tejfölbe belekeverjük a lisztet és az ételízesítőt.
  13. Nyakon öntjük vele a káposzta tetejét.
  14. Forró sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11993
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 29.

Ajánló

Mialatt készítettem, eszembe jutott, hogy a következő alkalommal már újkrumpliból készíteném, pici ecetet is tennék a káposzta  főzővizébe, a töltelékébe pedig kolbászt is tennék, amit előtte olajon ledinsztelnék. Legközelebb így is kipróbálom! Utána jöhetne egy jó nagy adag fagyi. Capuccino és egy hideg üdítő!  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyával töltött káposzta
Olaszné Anci 191 recept

Ezt a receptet egy gasztro magazin, Erdély-i kiadványából készítettem, némi változtatással. "Az erdélyi ételek íze sokak szerint egyedülálló a világon. A különleges erdélyi ételek azért vívták ki a világ gasztronómiai elismerését, mert fűszerezésük és ízviláguk egyedi. Minden erdélyi, székely tulajdonságot magukban hordoznak. Elsősorban az elkészítésük módja és a zöldfűszerek íze az, ami felülmúlhatatlan, nem beszélve a hagyományörző családi receptekben lévő makulátlan, mindig friss alapanyagokról, például a zöldségekről, a belőlük készült tartalmas fogások pedig az erdélyi tradíció részei."

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...