Burgonyával töltött káposzta
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
160g burgonya92 kcal
-
76g káposztalevél19 kcal
-
75 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
90g tejföl178 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
800g burgonya462 kcal
-
380g káposztalevél95 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
300g főtt tojás465 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
38.6g burgonya22 kcal
-
18.3g káposztalevél5 kcal
-
2.1g napraforgó olaj18 kcal
-
14.5g főtt tojás22 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
21.7g tejföl43 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 277 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 641.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 290.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.8 g
Zsír
-
Összesen 162.5 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1385 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3207.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 849 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 1333 mg
-
Nátrium 619 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 166.5 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1452.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1024 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 267 mg
-
D vitamin: 261 micro
-
K vitamin: 311 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 431 micro
-
Kolin: 1087 mg
-
Retinol - A vitamin: 989 micro
-
α-karotin 125 micro
-
β-karotin 312 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1250 micro
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Hozzávalók
-
80 dkg burgonya
-
20 közepes db káposztalevél
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
5 db főtt tojás
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál ételízesítő
-
1 csapott ek finomliszt
Elkészítés
- A káposztát megmossuk, torzsáját eltávolítjuk.
- Forró, sós vízbe tesszük.
- Ha leválik a levele, lefejtjük és 3-5 percig forraljuk.
- A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, ledaráljuk.
- Olajban megpirítjuk a hagymát, a krumplihoz adjuk.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A főtt tojásokat kockára vágjuk, szintén a krumplihoz adjuk.
- A káposztalevelek ereit kivágjuk, kb. 20 db kell.
- Mint a töltött káposztát a fenti töltelékkel a leveleket betöltjük.
- Egy tűzálló tálat kiolajozunk, tejföllel lekenjük.
- Egy sor tölteléket terítünk az aljára, tejföllel lekenjük, másik sor töltelék.
- A maradék tejfölbe belekeverjük a lisztet és az ételízesítőt.
- Nyakon öntjük vele a káposzta tetejét.
- Forró sütőben pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 12014
- Feltöltés dátuma: 2011. június 29.
Ajánló
Mialatt készítettem, eszembe jutott, hogy a következő alkalommal már újkrumpliból készíteném, pici ecetet is tennék a káposzta főzővizébe, a töltelékébe pedig kolbászt is tennék, amit előtte olajon ledinsztelnék. Legközelebb így is kipróbálom! Utána jöhetne egy jó nagy adag fagyi. Capuccino és egy hideg üdítő!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ezt a receptet egy gasztro magazin, Erdély-i kiadványából készítettem, némi változtatással. "Az erdélyi ételek íze sokak szerint egyedülálló a világon. A különleges erdélyi ételek azért vívták ki a világ gasztronómiai elismerését, mert fűszerezésük és ízviláguk egyedi. Minden erdélyi, székely tulajdonságot magukban hordoznak. Elsősorban az elkészítésük módja és a zöldfűszerek íze az, ami felülmúlhatatlan, nem beszélve a hagyományörző családi receptekben lévő makulátlan, mindig friss alapanyagokról, például a zöldségekről, a belőlük készült tartalmas fogások pedig az erdélyi tradíció részei."