Burgonyás blini
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
40g finomliszt146 kcal
-
40g rétesliszt146 kcal
-
20g rozsliszt70 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
100g tej56 kcal
-
35g vaj251 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
3g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
80g finomliszt291 kcal
-
80g rétesliszt291 kcal
-
40g rozsliszt140 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
200g tej112 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
6g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
12.3g finomliszt45 kcal
-
12.3g rétesliszt45 kcal
-
6.2g rozsliszt22 kcal
-
7.7g burgonya4 kcal
-
1.5g élesztő2 kcal
-
30.8g tej17 kcal
-
10.8g vaj77 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 36.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1818.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 1290 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 72.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 317 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 312 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 302 micro
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.2 g
Zsír
-
Összesen 72.4 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 511 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3636.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 340 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 526 mg
-
Nátrium 2580 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 171.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 145.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 634 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 330 mg
-
Retinol - A vitamin: 625 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 603 micro
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 560.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 398 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Hozzávalók
-
8 dkg finomliszt
-
8 dkg rétesliszt
-
4 dkg rozsliszt
-
1 dkg élesztő
-
7 dkg vaj
-
2 db tojás
-
1 teáskanál só
-
0.5 teáskanál cukor
Elkészítés
- A langyos tejhez adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
- A liszteket egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a sót, a simára tört főtt burgonyát és a felfutott élesztőt.
- Jól elkeverjük a masszát, és 1-2 órát langyos helyen pihentetjük, közben egyszer összekeverjük.
- Ezt követően a tésztához keverjük a tojások sárgáját, 2 dkg olvasztott vajat és a laza habbá vert tojások fehérjét. Ha szükséges, adjunk hozzá vizet, hogy könnyen kanalazható, de sűrű palacsintatészta állagú legyen a masszánk.
- Egy serpenyőben (lehetőleg teflon serpenyőt használjunk) felolvasztunk kb. 1 dkg vajat. Egy nagyobb evőkanál segítségével 3-4 kisebb palacsintányi tésztát csorgatunk a serpenyőbe, és mindkét felén megsütjük, majd egy lapáttal kiemeljük.
- Minden következő adag blini sütése előtt tegyünk egy kevéske vajat a serpenyőbe, de csak egészen keveset, és süssük ki az összes tésztát.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 9060
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 17.
Ajánló
A blinit előre kisüthetjük, és tálalás előtt felmelegíthetjük. Kínálhatjuk sósan, hallal, halkrémmel, lazaccal, kaviárral, céklasalátával stb., és édesen lekvárral, gyümölccsel, túróval, ízlésünk és kedvünk szerint.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A blini az oroszok palacsintája, amelynek tésztájába kerül kevés élesztő, és jellemzően kisebb méretűre sütik. Édesen és sósan egyaránt készítik. Szívesen fogyasztják előételként pl. kaviárral, halas krémmel, céklával. Sokféle blini receptet olvastam, volt közöttük sörös, tejszínes, burgonyás stb. változat. Szemezgettem a receptek között és a számomra szimpatikus összetevőket kiválogattam, és kialakítottam a magam blini receptjét. Nekem nagyon ízlett a végeredmény, bár összehasonlítási alapom nem volt. Kapros halkrémmel tálaltam, amelyet vajban sült tilápia halból, házi krémsajtból készítettem és friss kaporral, sóval, fokhagymával ízesítettem.