r
Nosalty Logó

Burgonyás blini

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Burgonyás blini
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

762
Kalória
20.6g
Fehérje
85.9g
Szénhidrátok
36.2g
Zsír
72.6g
Víz
255.3g
Koleszterin
5.3g
Rost
6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 762 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1524 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1818.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 762 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3636.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    2580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    145.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 1524 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

  1. A langyos tejhez adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A liszteket egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a sót, a simára tört főtt burgonyát és a felfutott élesztőt.
  3. Jól elkeverjük a masszát, és 1-2 órát langyos helyen pihentetjük, közben egyszer összekeverjük.
  4. Ezt követően a tésztához keverjük a tojások sárgáját, 2 dkg olvasztott vajat és a laza habbá vert tojások fehérjét. Ha szükséges, adjunk hozzá vizet, hogy könnyen kanalazható, de sűrű palacsintatészta állagú legyen a masszánk.
  5. Egy serpenyőben (lehetőleg teflon serpenyőt használjunk) felolvasztunk kb. 1 dkg vajat. Egy nagyobb evőkanál segítségével 3-4 kisebb palacsintányi tésztát csorgatunk a serpenyőbe, és mindkét felén megsütjük, majd egy lapáttal kiemeljük.
  6. Minden következő adag blini sütése előtt tegyünk egy kevéske vajat a serpenyőbe, de csak egészen keveset, és süssük ki az összes tésztát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

A blini az oroszok palacsintája, amelynek tésztájába kerül kevés élesztő, és jellemzően kisebb méretűre sütik. Édesen és sósan egyaránt készítik. Szívesen fogyasztják előételként pl. kaviárral, halas krémmel, céklával. Sokféle blini receptet olvastam, volt közöttük sörös, tejszínes, burgonyás stb. változat. Szemezgettem a receptek között és a számomra szimpatikus összetevőket kiválogattam, és kialakítottam a magam blini receptjét. Nekem nagyon ízlett a végeredmény, bár összehasonlítási alapom nem volt. Kapros halkrémmel tálaltam, amelyet vajban sült tilápia halból, házi krémsajtból készítettem és friss kaporral, sóval, fokhagymával ízesítettem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

1 hozzávalós palacsinta

Bizony, bizony, létezik olyan palacsinta, amihez csupán egyetlen egy hozzávalóra van szükségünk (ebben természetesen nincsen benne a töltelékként szolgáló házi lekvár, kakaó, vagy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!