Burek
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Takács Kriszti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
38g réteslap111 kcal
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g spenót4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
1g szezámmag3 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
3g tej1 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Összesen
335
kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
150g réteslap443 kcal
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g spenót17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
2g szezámmag11 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g tej6 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
1340
kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
18.5g réteslap55 kcal
-
49.4g csirkemellfilé59 kcal
-
11.1g vöröshagyma4 kcal
-
12.3g spenót2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.7g vaj27 kcal
-
0.2g szezámmag1 kcal
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
1.2g tej1 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
Összesen
166
kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.4 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 435.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 112.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1029 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2251 micro
Összesen
335
kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.5 g
Zsír
-
Összesen 49.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 574 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1741.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 1009 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 449.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 655 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 355 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 518 mg
-
Retinol - A vitamin: 312 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 4117 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9005 micro
Összesen
1340
kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 508 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1112 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
-
1 csomag réteslap
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál szezámmag
-
1 db tojássárgája
-
1 ek tej
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
- A képen látható bureknál maradék pulled pork húst használtam, de csirkemellből is gyorsan elkészíthetjük. Ehhez vágjuk apró kockákra a csirkemellet. A hagymát daraboljuk fel, majd kevés olajon kezdjük el párolni. Adjuk hozzá a csirkemellet, és közepes hőfokon pároljuk meg.
- Amikor a csirke már átfőtt, adjuk hozzá a spenótleveleket, és pár perc alatt pároljuk meg.
- A réteslapokat válasszuk két részre. Azt a fajtát vettem, amiben 6 lap van, ebből pedig két darab 3-3 lapos tekercset fogunk készíteni.
- A vajjal kenjük át a lapokat. Az eredeti verzióban laponként, a kicsit alakbarátabb megoldásban pedig csak a legfelső lapot kenjük meg az olvasztott vajjal.
- Ezután helyezzük rá egyvonalban a húsos töltelék felét, és szép óvatosan tekerjük fel. Megkönnyíti a munkát, ha a lapokat egy tiszta konyharuhára helyezzük rá, amivel könnyen fel tudjuk görgetni a tekercset.
- Egy körülbelül 24 cm átmérőjű kerek piteformát kivajazunk, választhatunk kicsit kisebbet is. Az egyik tekercset pedig szépen feltekerjük benne, majd a másikkal folytatjuk.
- A tojássárgát elkeverjük a tejjel, és lekenjük vele a burek tetejét, majd megszórjuk szezámmaggal. A sütőt 170 C fokra előmelegítjük, és 20 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 9671
- Feltöltés dátuma: 2021. május 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Takács Kriszti
133 recept