r
Nosalty Logó

Bundás ujjak

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Bundás ujjak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Bundázni való:

Bundához:

Összesen 324 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Bundázni való:

Bundához:

Összesen 1289 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Bundázni való:

Bundához:

Összesen 135 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 324 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    613 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4347.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    899 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1461 mg
  • Nátrium
    1603 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    951 micro
Összesen 1289 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Bundázni való:

Bundához:

Elkészítés

Bundázni való:

  1. A csirkemellet elvágjuk hüvelykujjnyi, kb. 10 cm hosszú csíkokra.
  2. A padlizsánt meghámozzuk, és ugyanakkorára szeleteljük, mint a csirkét.

Bundához:

  1. Mindkettőt sózzuk, borsozzuk, kevés lisztben meghempergetjük.
  2. Tojásban megmártjuk.
  3. A parmezánt lereszeljük, a petrezselymet felaprítjuk, elkeverjük a zsemlemorzsával, darálunk rá borsot, reszelünk hozzá egy citrom héját. Alaposan elkeverve, belehempergetjük a tojásos csíkokat.
  4. Forró olajban minden oldalát aranybarnára sütjük.
  5. Konyhai törlőn leitatjuk.
  6. Tetszés szerinti mártogatóssal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5392
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 12.

Ajánló

Bulira is kiváló falatkák.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bundás ujjak
Évi néni 1830 recept

Megmaradt, kisebb mennyiségű alapanyagokból dolgoztam.

Hozzávalók

Bundázni való:

Bundához:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...