r
Nosalty Logó

Bundás ujjak

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Bundás ujjak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Bundázni való:

Bundához:

Összesen 324 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Bundázni való:

Bundához:

Összesen 1289 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Bundázni való:

Bundához:

Összesen 135 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 324 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    613 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4347.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    899 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1461 mg
  • Nátrium
    1603 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    951 micro
Összesen 1289 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Bundázni való:

Bundához:

Elkészítés

Bundázni való:

  1. A csirkemellet elvágjuk hüvelykujjnyi, kb. 10 cm hosszú csíkokra.
  2. A padlizsánt meghámozzuk, és ugyanakkorára szeleteljük, mint a csirkét.

Bundához:

  1. Mindkettőt sózzuk, borsozzuk, kevés lisztben meghempergetjük.
  2. Tojásban megmártjuk.
  3. A parmezánt lereszeljük, a petrezselymet felaprítjuk, elkeverjük a zsemlemorzsával, darálunk rá borsot, reszelünk hozzá egy citrom héját. Alaposan elkeverve, belehempergetjük a tojásos csíkokat.
  4. Forró olajban minden oldalát aranybarnára sütjük.
  5. Konyhai törlőn leitatjuk.
  6. Tetszés szerinti mártogatóssal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5386
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 12.

Ajánló

Bulira is kiváló falatkák.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bundás ujjak
Évi néni 1830 recept

Megmaradt, kisebb mennyiségű alapanyagokból dolgoztam.

Hozzávalók

Bundázni való:

Bundához:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...