r
Nosalty Logó

Bundás kenyér újhagymával és sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bundás kenyér újhagymával és sajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1071 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2141 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2552.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    1289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1388 micro
Összesen 1071 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    137.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5105.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1070 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1084 mg
  • Nátrium
    2577 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    630 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    400 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1031 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2775 micro
Összesen 2141 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat villával felverjük, teszünk bele sót, és fokhagyma granulátumot.
  2. Olívaolajon elkezdjük megpirítani az apróra szeletelt hagymát.
  3. A kenyérszeleteket beleforgatjuk a tojásba, és rátesszük a hagymára az olajban.
  4. Amikor az egyik fele már átsült (én úgy szeretem, ha picit még folyós a tojás), megfordítjuk, és teszünk rá reszelt sajtot. (Aki jobban átsütve szereti a kenyéren a tojást, az ne pirítsa meg előre a hagymát, mert ráég a kenyérre!)
  5. Amíg a másik fele is megsül, a sajt szépen ráolvad a kenyéren a hagymás oldalra.
  6. Szalvétára tesszük, ami felszívja a felesleges olajat.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7112
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A bundás kenyér - akármilyen egészséges ételeket is próbálok készíteni - a gyengém marad. Vasárnap reggel, egy pohár teával, tökéletes napindító!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...