r
Nosalty Logó

Bukta kacsazsírral sütve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Bukta kacsazsírral sütve
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

730
Kalória
17.1g
Fehérje
138.9g
Szénhidrátok
12.2g
Zsír
77.4g
Víz
61.4g
Koleszterin
3.1g
Rost
43.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3643 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3491.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    327 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    1791 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    694.7 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    386.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 3643 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

  1. 1 dl langyos cukros tejen az élesztőt 5 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Kenyérsütőbe a folyékony hozzávalókat: élesztős tej, joghurt, tojás, olvasztott vaj, citromlé, vanília aroma, majd ennek tetejére a szilárdakat: cukor, só, liszt, sikér beleöntjük, összedagasztjuk, kelesztjük egy órát.
  3. Ha megkelt, finoman lisztezett deszkára borítjuk, finoman átgyúrjuk, 15 részre osztjuk, egyenként kis golyókat gyúrunk belőlük, amiket aztán kör formájúra kihúzunk, közepére 1 ek lekvárt teszünk, majd széleit összecsippentve kis hurkaformára alakítjuk, úgy hogy a lekvár ne tudjon kifolyni.
  4. A kis buktákat egy kacsazsírral kikent tortaformába tesszük egymás mellé. Tetejüket is jó alaposan megkenjük olvasztott kacsazsírral, és fél órát kelesztjük,
  5. Ha megnőttek, előmelegített sütőbe hőlégkeverésen fél óra alatt megsütjük. Közben egyszer még átkenhetjük a tetejét zsírral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28

Mindent nagyon szeretek, ami kacsazsírral készül. Egyáltalán nem érezni az ízén, viszont nagyon finom, lágy lesz tőle a kelt tészta.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!