r
Nosalty Logó

Bukta kacsazsírral sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Bukta kacsazsírral sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3643 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3491.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    327 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    1791 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    694.7 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 3643 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 dl langyos cukros tejen az élesztőt 5 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Kenyérsütőbe a folyékony hozzávalókat: élesztős tej, joghurt, tojás, olvasztott vaj, citromlé, vanília aroma, majd ennek tetejére a szilárdakat: cukor, só, liszt, sikér beleöntjük, összedagasztjuk, kelesztjük egy órát.
  3. Ha megkelt, finoman lisztezett deszkára borítjuk, finoman átgyúrjuk, 15 részre osztjuk, egyenként kis golyókat gyúrunk belőlük, amiket aztán kör formájúra kihúzunk, közepére 1 ek lekvárt teszünk, majd széleit összecsippentve kis hurkaformára alakítjuk, úgy hogy a lekvár ne tudjon kifolyni.
  4. A kis buktákat egy kacsazsírral kikent tortaformába tesszük egymás mellé. Tetejüket is jó alaposan megkenjük olvasztott kacsazsírral, és fél órát kelesztjük,
  5. Ha megnőttek, előmelegített sütőbe hőlégkeverésen fél óra alatt megsütjük. Közben egyszer még átkenhetjük a tetejét zsírral.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2683
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bukta kacsazsírral sütve
Évi néni 1830 recept

Mindent nagyon szeretek, ami kacsazsírral készül. Egyáltalán nem érezni az ízén, viszont nagyon finom, lágy lesz tőle a kelt tészta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...