r
Nosalty Logó

Brownie natúr joghurttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Eszter121
Brownie natúr joghurttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Máz

Összesen 1006 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Máz

Összesen 6039 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Máz

Összesen 372 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 1006 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    401.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    190 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1955.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    901 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592.1 g
  • Cukor
    380 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    549 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4055 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    439 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3816 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2877 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 6039 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 372 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát és a kakaóport.
  2. A joghurtot összekeverjük a tojásokkal.
  3. A margarint a kristálycukorral, vaníliás cukorral gőz fölött megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vizet, összeforraljuk. Majd a lisztes keveréket, a joghurtban elkevert tojásokat fokozatosan belekeverjük, összeforraljuk.
  4. A sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

Máz

  1. Gőz fölött a margarint a porcukorral, vaníliás cukorral felolvasztjuk. Hozzáadjuk a kakaóport, natúr joghurtot, és összeforraljuk.
  2. A még meleg sütire kanalanként rákenjük a mázat.
  3. Ha kihűlt, hűtőbe rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 25925
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brownie natúr joghurttal
Eszter121 22 recept

Nagyon finom, igazán kakaós brownie. A receptet egyik kedves kolléganőmtől kaptam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...