r
Nosalty Logó

Brownie 10. - mogyoróvajas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Brownie 10. - mogyoróvajas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

Összesen 700 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

Összesen 5601 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

Összesen 438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 700 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    340.3 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3291.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    658 mg
  • Foszfor
    1531 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    590.8 g
  • Cukor
    451 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1986 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1903 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1003 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 5601 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 438 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt. Egy 20x20 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és kenjük át margarinnal.
  2. Olvasszuk fel a margarint és a csokit, tegyük félre hűlni. Keverjük össze a lisztet a sütőporral.
  3. A cukrot keverjük el a csokival, adjuk hozzá a tojásokat, robotgéppel alacsony fokozaton dolgozzuk össze. Keverjük hozzá a vanília aromát.
  4. Egy másik tálba keverjük össze robotgéppel az olvasztott vajat, a mogyoróvajat, a porcukrot és a kukoricaszirupot.
  5. A tészta egyharmadát oszlassuk el a tepsibe, majd kanalazzuk rá közepes halmokban a tölteléket egymástól pár centire. Fedjük be a maradék tésztával, egy villa segítségével, hosszába és keresztbe húzzunk bele a tésztába (márványozzuk).
  6. Süssük meg a tésztát..
  7. Melegítsük fel a tejszínt, dobjuk bele az apróra vágott csokoládét, és kevergessük, míg fel nem olvad. Egynemű krém nem lesz belőle. Vegyük le a tűzről, dobjuk bele a vajat. és keverjük el. Hagyjuk hűlni a krémet.
  8. Rakjuk egy tálcára a süteményt, és kenjünk a tetejére a csokoládékrémet.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 14219
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept itt

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...