r
Nosalty Logó

Brokkolis spenótos pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Brokkolis spenótos pite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

780
Kalória
20.9g
Fehérje
43.8g
Szénhidrátok
59g
Zsír
173.7g
Víz
258.8g
Koleszterin
3.4g
Rost
3.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 780 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3118 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 216 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1360.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    173.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    2994 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5886 micro
Összesen 780 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    235.8 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5440.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1618 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1344 mg
  • Nátrium
    2033 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    694.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    1588 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    594 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2102 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    11975 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23545 micro
Összesen 3118 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    828 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1628 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta: a lisztet és a vajat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd sózzuk, hozzáadjuk a vizet, és tésztát gyúrunk belőle.
  2. Folpackba csomagoljuk, és legalább 1 órára hidegre tesszük /akár egy éjszaka is lehet/.
  3. Töltelék: a brokkolit kisebb rózsáira szedjük, és enyhén sós vízbe roppanósra főzzük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk.
  4. A vajon kissé megfonnyasztjuk az egy centi vastagságúra vágott póréhagymát, rászórjuk a finomra vágott petrezselymet, átforgatjuk, hozzáadjuk a durvára vágott, tisztított, megmosott parajlevelet, és 1 -2 perc alatt átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük.
  5. A tésztát két zsírpapír között 30 centi átmérőjűre nyújtjuk, kibéleljük vele a pite formát, teljesen a pereméig, villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel.
  6. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt elősütjük.
  7. Ezután az elősütött pitére rakjuk a spenótot a brokkolival együtt. A tojásokat kissé felverjük, majd a tejszínt és a tejfölt hozzáadva simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a reszelt sajtot, és a zöldségek tetejére öntjük, hogy mindenhova egyenletesen jusson.
  8. Sütés 200 fokra előmelegített sütőben 25 30 perc, akkor jó, ha a teteje is kissé megpirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30

Ez egy eredeti svéd pite receptje, nagyon finom, könnyű, akár vacsorának is beillő.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!