Brandys gesztenyekrémleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
75g gesztenye147 kcal
-
250g alaplé18 kcal
-
1 kcal
-
31g alma15 kcal
-
4g brandy9 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fenyőmag13 kcal
Összesen
363
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
300g gesztenye588 kcal
-
1000g alaplé70 kcal
-
5 kcal
-
125g alma59 kcal
-
16g brandy37 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g fenyőmag54 kcal
Összesen
1450
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
18g gesztenye35 kcal
-
59.9g alaplé4 kcal
-
2.4g halványító zeller0 kcal
-
7.5g alma4 kcal
-
1g brandy2 kcal
-
3.6g vaj26 kcal
-
1.2g barna cukor5 kcal
-
6g főzőtejszín8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g fenyőmag3 kcal
Összesen
87
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 991.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 827 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 96.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
363
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 69.6 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3964.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 292 mg
-
Nátrium 3309 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 387.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 522 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 498 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
1450
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 23.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg gesztenye
-
1 l alaplé
-
1 közepes szár halványító zeller
-
0.5 nagy db alma
-
2 ek brandy
-
6 dkg vaj
-
2 ek barna cukor
-
1 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál fenyőmag
Elkészítés
- Vagy vegyünk egy csomag előfőzött gesztenyét, vagy pedig a 30 dkg gesztenyének bevágjuk a tetején, s kb. 20 perc alatt közepes lángon megfőzzük, és megpucoljuk őket.
- Ezután a húslevesbe beletesszük a gesztenyéket és az apróra vágott szárzellert, s elkezdjük főzni 20 percig. Eközben az almát megpucoljuk, felszeleteljük, és a vajon a barna cukorral megkaramellizáljuk, majd ezt is a leveshez tesszük.
- Amikor eltelt a 20 perc, kézi botmixerrel összepépesítjük, és hozzáadjuk a brandyt. Kb. 5 percig főzzük, hogy az alkohol nagy része elpárologjon belőle. Ha eltelt az 5 perc, elzárjuk alatta a tüzet, s folyamatos keverés közben hozzáöntjük a tejszínt. Ekkor beleteszünk ízlés szerint borsot – én kb. 1 bő késhegynyit szoktam -, s megkóstoljuk, kell-e bele egy kevés só.
- Pirított fenyőmaggal tálaljuk. Ha jobban ki akarjuk hozni a fenyőmag ízét, nagyon kicsit sózzuk és borsozzuk meg, s öntsünk hozzá egy kevés olívaolajat, majd így pirítsuk meg.
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 32
- Össznézettség: 4463
- Feltöltés dátuma: 2012. november 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Tovább folytatódik a konyhámban a "gesztenye-parádé", hiszen gesztenyéből sosem elég. Annyira sokarcú, s minden, ami készül belőle annyira finom, hogy jelenleg még nem látom, hol van a gesztenye ötletsorozat vége. Most jöjjön egy különleges leves, ami nem édes, ahogy azt már megszokhattuk a gesztenyelevestől, de nagyon-nagyon finom.