Boszorkány ujjak Halloween-re 2.
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
29g vaj206 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
48g finomliszt173 kcal
-
5 kcal
-
1g mandulaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g mandula74 kcal
-
7 kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
230g vaj1649 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
380g finomliszt1383 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
5g mandulaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
20g lekvár/ dzsem56 kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
23g vaj165 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
37.9g finomliszt138 kcal
-
4 kcal
-
0.5g mandulaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g mandula59 kcal
-
6 kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 324.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 16.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 68.8 g
Zsír
-
Összesen 247.4 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 675 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2596.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 529 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 364 mg
-
Foszfor 1245 mg
-
Nátrium 287 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 533.3 g
-
Cukor 225 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 130.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1651 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 279 mg
-
Retinol - A vitamin: 1621 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 367 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 313 micro
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Hozzávalók
-
23 dkg vaj
-
20 dkg porcukor
-
1 db tojás
-
1 kk sütőpor
-
38 dkg finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
1 ek lekvár/ dzsem
Elkészítés
- A tészta elkészítéséhez elsőként a liszthez hozzákeverjük a sütőport és a sót.
- A vajjal elkeverjük a tojást, a cukrot, a mandulaaromát és a vaníliás cukrot.
- Végül a vajas és a lisztes keveréket egybedolgozzuk. A tésztából cipót gyúrunk, folpackba csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
- A hűtőből vegyünk ki egy kis tésztát (pl. a cipó 1/4-ét), és 1-2 kávéskanálnyi tésztából ujjnyihosszúságú kis hengereket készítsünk, kb. vékony ceruzavastagságúakat.
- A kis hengereket első és második harmaduknál kissé nyomjuk össze, tompa élű késsel készítsünk rájuk kis redőket - mint amilyenek az ujjperceinknél vannak. Végül az ujj végére köröm gyanánt nyomjunk beleegy-egy fél mandulát (Az "ujj" itt lesz így a legszélesebb, de sütés közben a tészta széltében nő!)
- Kivajazott-lisztezett vagy sütőpapírral letakart tepsire téve süssük a sütőben. (Nekem két tepsinyi lett ez a mennyiség)
- Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni az ujjakat.
- Ezután egyessével szedjük le a körmöket, a helyükre nyomjunk lekvárt, majd nyomjuk vissza a mandulát.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 35092
- Feltöltés dátuma: 2010. november 01.
Ajánló
A héjától a mandulát megszabadíthatjuk, ha leforrázzuk vízzel. Ezt követően már könnyen pucolható. Maga a sütemény pedig, mint minden teasütemény, eláll pár napig -- ha nem kap rá a család.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Barátaink, akik egy bölcsödének-óvodának megfelelő intézményt vezetnek, immáron többedik alkalommal kihasználják a gyermekintézményt, s baráti összejövetelt szerveznek ott. Legutóbb az itt (Svédországban) szokásos augusztusi kräftfest-en voltunk (rák-evés). Ezúttal pedig az ide is amerikából begyűrűző, és terjedőben lévő halloween-re kaptunk meghívást. Én a süteménykészítést választottam az egyéb (díszítési-, takarítási) lehetőség közül. Az interneten kezdtem kutatómunkába, s ennek megfelelően elkészültek az alkalomhoz illő sütik. A boszorkányujj legjobb leírását itt találtam. Magam már csak kis kiegészítést eszközöltem a süteményen, s készítettem el a remekbe sikerült, s igencsak ijesztő, ám igen finom ujjakról a fényképet.