r
Nosalty Logó

Borjúbélszín hagymamártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
8zsuzsa8
Borjúbélszín hagymamártással
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

405
Kalória
36.9g
Fehérje
8g
Szénhidrátok
21.8g
Zsír
210g
Víz
153.4g
Koleszterin
1.1g
Rost
3.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 405 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 2433 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 141 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    210 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 405 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221.4 g

Zsír

  • Összesen
    130.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    921 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4155.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    2451 mg
  • Nátrium
    1039 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1259.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 2433 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Egy nagy lábosban felforrósítjuk az olajat és a vajat. Megforgatjuk rajta a húst, hogy minden oldalán kérget kapjon. Ekkor sózzuk, borsozzuk.
  2. Átesszük egy tűzálló tálra, aláöntjük a visszamaradt olajat. A tetejére vékony sliced bacon szeleteket fektetünk. Fölülre egy ágacsaka friss rozmaringot teszünk. 80 fokon 2-2,5 órán át lassan pároljuk. Nem kell megijedni, nem szárad ki, hanem szépen átpárolódik, de rózsaszín marad a belseje.
  3. A kétféle hagymát megtisztítjuk, vékonyra vágjuk.
  4. Egy lábosban az olajon karamellizáljuk a cukrot.
  5. Akkor öntjük fel a borral, amikor a cukor már kissé megbarnul. Vigyázzunk, a gőz felcsap!
  6. Belekeverjük a hagymát, balzsamecetet.
  7. Nagyon kis lángon addig főzzük, amíg a hagyma meg nem puhul (legalább 1 óra). Ha kell, vízzel pótoljuk az elfőtt nedvességet.
  8. Ha a hagyma már egészen puha, elturmixoljuk.
  9. A sütési idő végén a húst deszkára tesszük, 10 percig pihentetjük, majd éles késsel felszeleteljük.
  10. Krumplipüré illik mellé. A mártást külön tálkában tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Sütés hőfoka: 80 °C

Heteket töltöttem Albániában, ahol rájöttem, hogy nemcsak az étermekben olcsó a borjúhús, hanem a hentesnél is. Hazautazáskor egy hűtőtáskát megpakoltam friss borjúhússal, mellé tettem két ásványvizes palack megfagyott vizet. Könnyedén kibírta a hazaszállítás 15 óráját. Többek között egy kilós borjúbélszínt is hoztam. Azonnal tudtam, hogy ebből karácsonyi ebéd lesz. Mivel a lányom nem szereti a gombát, nem gombamártás készült - bár azzal a legfinomabb. Régi receptek között akadtam a hagymamártásra. Igazam volt, mindenkinek ízlett. Csak találgatni tudok, itthon mennyibe kerül a bélszín.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!