Borjúbélszín hagymamártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
8zsuzsa8
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
80 °C
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
167g borjúhús195 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g rozmaring2 kcal
-
8g bacon33 kcal
A mártáshoz
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
4 kcal
-
2g balzsamecet1 kcal
-
33g vörösbor28 kcal
Összesen
405
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
1000g borjúhús1170 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
50g bacon197 kcal
A mártáshoz
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
26 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
Összesen
2433
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
57.8g borjúhús68 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
2.9g vaj21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g rozmaring1 kcal
-
2.9g bacon11 kcal
A mártáshoz
-
20.8g vöröshagyma8 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0.4g gyümölcscukor1 kcal
-
0.6g balzsamecet1 kcal
-
11.6g vörösbor10 kcal
Összesen
141
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.9 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 692.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 408 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 210 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
405
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 221.4 g
Zsír
-
Összesen 130.7 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 921 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4155.2 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 333 mg
-
Foszfor 2451 mg
-
Nátrium 1039 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1259.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 358 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 97 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 961 mg
-
Retinol - A vitamin: 341 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
2433
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 72.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
A húshoz
A mártáshoz
-
4 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek gyümölcscukor
-
2 ek balzsamecet
-
2 dl vörösbor
Elkészítés
A húshoz
- Egy nagy lábosban felforrósítjuk az olajat és a vajat. Megforgatjuk rajta a húst, hogy minden oldalán kérget kapjon. Ekkor sózzuk, borsozzuk.
- Átesszük egy tűzálló tálra, aláöntjük a visszamaradt olajat. A tetejére vékony sliced bacon szeleteket fektetünk. Fölülre egy ágacsaka friss rozmaringot teszünk. 80 fokon 2-2,5 órán át lassan pároljuk. Nem kell megijedni, nem szárad ki, hanem szépen átpárolódik, de rózsaszín marad a belseje.
- A kétféle hagymát megtisztítjuk, vékonyra vágjuk.
- Egy lábosban az olajon karamellizáljuk a cukrot.
- Akkor öntjük fel a borral, amikor a cukor már kissé megbarnul. Vigyázzunk, a gőz felcsap!
- Belekeverjük a hagymát, balzsamecetet.
- Nagyon kis lángon addig főzzük, amíg a hagyma meg nem puhul (legalább 1 óra). Ha kell, vízzel pótoljuk az elfőtt nedvességet.
- Ha a hagyma már egészen puha, elturmixoljuk.
- A sütési idő végén a húst deszkára tesszük, 10 percig pihentetjük, majd éles késsel felszeleteljük.
- Krumplipüré illik mellé. A mártást külön tálkában tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 80 °C
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6296
- Feltöltés dátuma: 2013. január 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
8zsuzsa8
210 recept
Heteket töltöttem Albániában, ahol rájöttem, hogy nemcsak az étermekben olcsó a borjúhús, hanem a hentesnél is. Hazautazáskor egy hűtőtáskát megpakoltam friss borjúhússal, mellé tettem két ásványvizes palack megfagyott vizet. Könnyedén kibírta a hazaszállítás 15 óráját. Többek között egy kilós borjúbélszínt is hoztam. Azonnal tudtam, hogy ebből karácsonyi ebéd lesz. Mivel a lányom nem szereti a gombát, nem gombamártás készült - bár azzal a legfinomabb. Régi receptek között akadtam a hagymamártásra. Igazam volt, mindenkinek ízlett. Csak találgatni tudok, itthon mennyibe kerül a bélszín.