r
Nosalty Logó

Borjúbélszín hagymamártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Borjúbélszín hagymamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
80 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 405 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 2433 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 141 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    210 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 405 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221.4 g

Zsír

  • Összesen
    130.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    921 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4155.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    2451 mg
  • Nátrium
    1039 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1259.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 2433 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Egy nagy lábosban felforrósítjuk az olajat és a vajat. Megforgatjuk rajta a húst, hogy minden oldalán kérget kapjon. Ekkor sózzuk, borsozzuk.
  2. Átesszük egy tűzálló tálra, aláöntjük a visszamaradt olajat. A tetejére vékony sliced bacon szeleteket fektetünk. Fölülre egy ágacsaka friss rozmaringot teszünk. 80 fokon 2-2,5 órán át lassan pároljuk. Nem kell megijedni, nem szárad ki, hanem szépen átpárolódik, de rózsaszín marad a belseje.
  3. A kétféle hagymát megtisztítjuk, vékonyra vágjuk.
  4. Egy lábosban az olajon karamellizáljuk a cukrot.
  5. Akkor öntjük fel a borral, amikor a cukor már kissé megbarnul. Vigyázzunk, a gőz felcsap!
  6. Belekeverjük a hagymát, balzsamecetet.
  7. Nagyon kis lángon addig főzzük, amíg a hagyma meg nem puhul (legalább 1 óra). Ha kell, vízzel pótoljuk az elfőtt nedvességet.
  8. Ha a hagyma már egészen puha, elturmixoljuk.
  9. A sütési idő végén a húst deszkára tesszük, 10 percig pihentetjük, majd éles késsel felszeleteljük.
  10. Krumplipüré illik mellé. A mártást külön tálkában tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 80 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6296
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borjúbélszín hagymamártással
8zsuzsa8 210 recept

Heteket töltöttem Albániában, ahol rájöttem, hogy nemcsak az étermekben olcsó a borjúhús, hanem a hentesnél is. Hazautazáskor egy hűtőtáskát megpakoltam friss borjúhússal, mellé tettem két ásványvizes palack megfagyott vizet. Könnyedén kibírta a hazaszállítás 15 óráját. Többek között egy kilós borjúbélszínt is hoztam. Azonnal tudtam, hogy ebből karácsonyi ebéd lesz. Mivel a lányom nem szereti a gombát, nem gombamártás készült - bár azzal a legfinomabb. Régi receptek között akadtam a hagymamártásra. Igazam volt, mindenkinek ízlett. Csak találgatni tudok, itthon mennyibe kerül a bélszín.

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...