adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
335
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
670
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
29.7g cékla9 kcal
-
24.8g alma12 kcal
-
37.2g gránátalma17 kcal
-
1.2g fehér balzsamecet1 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
3.1g méz9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
83
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 218.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
335
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 416.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.9 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 437.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
670
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 51.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
-
2 kis db cékla
-
1 közepes db alma
-
1 db gránátalma
-
2 ek fehér balzsamecet
-
1 ek méz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A kicsi céklákat fóliába csomagolva a sütőben puhára sütjük (220 fok, kb. 30 perc). Amikor kihűltek, lehúzzuk a héjukat, és apró kockára vágjuk.
- A gránátalmának kiszedegetjük a magjait. Erre mindenkinek van csalhatatlan módszere, nekem is, de utána azért kellett egy kis konyhatakarítást előadnom. Az almát meghámozzuk és felkockázzuk.
- Összekeverjük a salátástálban az öntetet: olívaolaj, balzsamecet, méz, kevés só, bors. Beleszórjuk a céklakockákat, gránátalmamagokat és a felkockázott almát.
- Kevés ideig állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1883
- Feltöltés dátuma: 2018. november 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
392 recept
Szép piros gránátalmát vettem, cékla volt itthon, ezt a jópofa bordó színű salátát találtam ki az ebédről maradt, hideg, natúr, sült kacsamáj mellé.