r
Nosalty Logó

Bomboloni tökmagos pudinggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sodrofa
Bomboloni tökmagos pudinggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 73% Zsír
Összesen 2100 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 73% Zsír
Összesen 10495 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 73% Zsír
Összesen 684 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 73% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    209.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    83 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 2100 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 73% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    1047.9 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    475 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    368 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    939.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    413 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 10495 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 73% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 684 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A robotgép táljában keverjük össze a lisztet és az élesztőt. Használjuk a tésztához való dagasztófejet és adjuk hozzá a meleg tejet, az egész tojást, a vaníliát, a sót, és dolgozzuk össze közepes sebességgel körülbelül 10 percig.
  2. Miután a tészta sima, tekerjük fel a sebességet, és kezdjük el hozzáadni a vajat körülbelül 3-4 részben. Dolgozzuk össze addig, amíg a vaj jól be nem épül, és a tészta fényes, sima és rugalmas lesz.
  3. Helyezzük a tésztát egy tiszta tálba enyhén kenjük ki a tálat egy kevés olajjal és szobahőmérsékleten 2 órán át pihentessük. Háromszorosára kell kelnie.
  4. Miután a tészta teljesen megkelt, nyomkodjuk ki belőle a levegőt, és osszuk fel 30 g-os adagokra. Természetesen nagyobb adagokra is lehet osztani őket, de most én ebben az időben az apró Bomboloni-ra vágytam.
  5. Formázzuk a tésztadarabokat kis golyókká. Rendezzük őket enyhén olajozott tálcára és hagyjunk kis helyet közöttük. Lazán fedjük le őket frissentartó fóliával és így még egy órán át pihentessük még a kis gombócok a duplájára nőnek.
  6. Melegítsünk egy edény olajat 170 °C-ra. Óvatosan emeljük fel a tésztagolyókat, és tegyük őket az olajba.
  7. Minden fánkot kb. 1,5-2 percig sütünk, majd megfordítjuk és további 1,5-2 percig sütjük.
  8. Itassuk le őket konyhai papírtörlőn és amíg még meleg forgassuk cukorba őket. Hagyjuk kihűlni, mielőtt megtöltenénk. Ha kihűltek a fánkok, jöhet a töltés. A krémhez dolgozzuk össze a pudingot és a tökmag pralinét, majd mehet is a fánkocskákba...
  9. A krémhez: 250 ml vanília puding és 30 g tökmag praliné szükséges.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 396
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bomboloni tökmagos pudinggal
sodrofa 33 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...