r
Nosalty Logó

Boldogi kisrózsa, ahogy a rakott szoknyás mami készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Boldogi kisrózsa, ahogy a rakott szoknyás mami készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

tálalás

1508
Kalória
13.3g
Fehérje
120.4g
Szénhidrátok
109.9g
Zsír
98g
Víz
124.2g
Koleszterin
2.5g
Rost
50.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír

tészta

tálalás

Összesen 1508 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír

tészta

tálalás

Összesen 18104 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír

tészta

tálalás

Összesen 434 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    109.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    98 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 1508 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    159.7 g

Zsír

  • Összesen
    1318.7 g
  • Telített zsírsav
    267 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    565 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    399 g
  • Koleszterin
    1490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11502 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    459 mg
  • Kálcium
    2695 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    4176 mg
  • Nátrium
    3751 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1445.1 g
  • Cukor
    603 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1176 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4084 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    383 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    344 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    1075 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3901 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2080 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1437 micro
Összesen 18104 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 434 kcal

Elkészítés

tészta

  1. 2 db tojásfehérjét különválasztjuk, félretesszük. A tojássárgáját a többi tojással összekeverjük, majd habosra verjük, a liter tejfölt hozzákeverjük.
  2. A liszthez hozzáadjuk a cukrot, sót, sütőport, 1 vanília cukrot. Ezt a felvert tojásokhoz adagoljuk fokozatosan, majd közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle. Tésztakészítés közben adjuk hozzá a margarint is.
  3. A kész tésztát nyújtsuk 0,5 cm vastagra, majd szaggassuk ki virágformájú szaggatóval. Veszünk egy kiszaggatott formát, a tojásfehérjébe mártott ujjunkkal nyomunk egy mélyedést a forma közepébe, majd ráillesztünk egy másik formát úgy, hogy a rózsa szirmai alsó szirmai ellentétesen legyenek a felső szirmaihoz képest, majd a felső rész közepébe is nyomunk a tojásfehérjébe mártott ujjunkkal egy mélyedést.
  4. Sütéskor figyeljünk rá, hogy az olaj ne legyen túl forró, olajban felemelkedő formákat a közepüknél nyomjuk vissza egy villa lapos felével úgy, hogy a formák teljesen elmerüljenek, így fogunk szép rózsákat kapni. Érdemes darabonként sütni.
  5. A kihűlt rózsák közepébe baracklekvárt teszünk, megszórjuk a maradék vanília cukorral összekevert porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 120 perc

A nagymamám gyermekkoromban sokszor készítette el nekem ezt, a hagyományok szerint a boldogi lakodalmakra készülő süteményt. Ez az eredeti recept is tőle származik.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezeket a sonkákat ne vedd meg a boltban, mert megbánod

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) idén sem hagyja magára azokat a vásárlókat, akik nehezebben igazodnak el a széles választékú sonkakínálatot nézegetve. Összegyűjtötték, mi mindenre kell figyelni, hogy a lehető legjobb minőségű, valóban jóízű sonkák kerüljenek az ünnepi asztalra!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!