r
Nosalty Logó

Bögrés cseresznyés brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Bögrés cseresznyés brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A kakaós tésztához

A sajtkrémhez

A tetejére

Összesen 830 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A kakaós tésztához

A sajtkrémhez

A tetejére

Összesen 4985 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A kakaós tésztához

A sajtkrémhez

A tetejére

Összesen 359 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 830 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    302.6 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2864.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    1375 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509.2 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1416 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    763 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1394 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1313 micro
Összesen 4985 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

A kakaós tésztához

A sajtkrémhez

A tetejére

Elkészítés

A kakaós tésztához

  1. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott, langyosra hűtött vajat, és eldolgozzuk.
  2. A kakaóport, a lisztet és a sót összekeverjük, és hozzászitáljuk a tojásos keverékhez, és elkeverjük.
  3. Végül hozzáadjuk, és jól elkeverjük benne az étcsokoládét. Én csokichipset használtam, de apróra vágott táblás változat is tökéletes. Ezzel a dupla csokis tészta elkészült, félretesszük.

A sajtkrémhez

  1. A mascarpone-t elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, fél vaníliarúd kikapargatott magjait, és jól eldolgozzuk.
  2. Beletesszük a lisztet, és elkeverjük.

A tetejére

  1. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, majd a kakaós tészta háromnegyedét beletesszük, és elegyengetjük.
  2. A kakaós masszára öntjük a sajtkrémet, elsimítjuk, majd jöhet rá a maradék kakaós tészta.
  3. Villával óvatosan összekeverjük a két tésztát, ettől lesz szép márványos. A kimagozott cseresznyével megszórjuk.
  4. 180 fokon nagyjából 40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27x18
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 465
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 32580
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lassan költözünk, úgyhogy elkezdtem kipucolni a kamrát. Ott árválkodott még egy üveg cseresznyebefőtt, némi maradék kakaópor, no meg vagy négy zacskó felbontott liszt.

Hozzávalók

A kakaós tésztához

A sajtkrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...