r
Nosalty Logó

Betyáros

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Greg
Betyáros
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 858 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3429 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 858 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    147.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2303.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1321 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1248 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 3429 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt szalonnát lassú tűzön kiolvasztjuk.
  2. A zsírban aranybarnára megpirítjuk a lebbencstésztát.
  3. A kisebb kockára vágott burgonyát hozzáadjuk.
  4. Felöntjük vízzel addig, hogy éppen ellepje.
  5. Rádobjuk a csípős paprikát.
  6. Tetszés szerint sózzuk.
  7. Addig főzzük, míg a vizet teljesen elfőtte és a tészta megpuhul. Eközben az elején még lehet fakanállal kevergetni. Később inkább rázogassuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 82826
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 08.

Ajánló

Bográcsban és fatüzeléssel az igazi. Ha már otthon sikerült kisebb mennyiségben jól elkészíteni, meg lehet próbálni bográcsban nagyobb társaság részére is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A betyáros ősrégi pásztorétel a Sárrét vidékéről. Szeghalmon nem túl régen még az egyik étterem étlapján is szerepelt. Rokona a slambucnak, öhömnek. Elsősorban bográcsos étel, de kisebb létszámra megfőzhető lábasban is. Fontos tudni, hogy tésztának csak a házi, vagy bolti lebbencstészta alkalmas. A boltokban kapható lasagne vagy csuszatészta vastagabb, nehezebben pirítható. A szalonna bőre belefőzhető, de felszolgálni nem kell, csak külön kérésre. Ezért is fontos a jó minőségű házi szalonna, mert azt pörzsölik és a bőre rendkívül jó ízt ad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...