r
Nosalty Logó

Békebeli mogyorós zsúrtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Békebeli mogyorós zsúrtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

mogyorós tészta

kakaós tészta

krém

összeállítás

Összesen 855 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

mogyorós tészta

kakaós tészta

krém

összeállítás

Összesen 5116 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

mogyorós tészta

kakaós tészta

krém

összeállítás

Összesen 314 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    831.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 855 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    365.5 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    2591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4988.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    932 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    2210 mg
  • Nátrium
    960 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.5 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    486.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2301 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    1788 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2271 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2946 micro
Összesen 5116 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

mogyorós tészta

kakaós tészta

krém

összeállítás

Elkészítés

mogyorós tészta

  1. A tojások fehérjét és sárgáját külön választjuk. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral krémesre, habosra keverjük.
  3. A darált mogyorót és a fehérjehabot felváltva a cukros tojássárgájához adjuk, egynemű tésztává állítjuk össze, mint a piskótát.
  4. Közepes méretű (kb. 26x35 cm) tepsit sütőpapírral kibélelünk, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. A kisült tésztát deszkára borítjuk, a papír lehúzzuk róla, és hagyjuk teljesen kihűlni.

kakaós tészta

  1. A tojások fehérjét és sárgáját külön választjuk. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral krémesre, habosra keverjük.
  3. A darált diót és a kakaóport összeforgatjuk. A fehérjehabbal felváltva a cukros tojássárgájához adjuk, egynemű tésztává állítjuk össze, mint a piskótát.
  4. Közepes méretű (kb. 26x35 cm) tepsit sütőpapírral kibélelünk, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. A kisült tésztát deszkára borítjuk, a papír lehúzzuk róla, és hagyjuk teljesen kihűlni.

krém

  1. Az egész tojásokat a cukorral, az egyik vaníliás cukorral és a tejjel egyneművé keverjük, majd sűrű, pudingszerű krémmé főzzük. Alacsony hőfokon főzzük, hogy a tojás ne tudjon összeugorni! Ha mégis kissé darabos lenne a krém, langyosan, merülőmixerrel tudjuk egyneművé alakítani.;)
  2. Hagyjuk teljesen hideggé hűlni a krémet.
  3. A 20 dkg vajat vagy margarint habosítsuk ki, majd részletekben adjuk hozzá a kihűlt főzött krémet. Ha nem találjuk elég édesnek, adhatunk még hozzá cukrot (az eredeti receptben 20 dkg cukor szerepel, ez nekünk nagyon sok, így feleztük a mennyiséget).
  4. A kész krémet felezzük meg: az egyik felébe keverjük a vaníliás cukrot, a másikba a kakaóport.

összeállítás

  1. A kihűlt tésztalapok széleit éles késsel vágjuk egyenesre. A levágott széleket betolhatjuk a még meleg tepsibe, hogy kiszáradjanak, mert összemorzsolva ezzel díszítjük majd a torta oldalát és tetejét.
  2. A tésztalapokat hosszában 2 lapba vágjuk, így összesen 4 db keskeny, hosszú tésztalapunk lesz.
  3. Alulra kakaós lap kerül, erre vaníliás krémet teszünk. Mogyorós tésztalapot teszünk rá, amire kakaós krémet kenünk. Újabb kakaós lap, vaníliás krém. A tetejére mogyorós lap kerül.
  4. Kakaós krémből fog maradni, ezzel szépen bevonjuk a torta tetejét és oldalát.
  5. A megszárított és összemorzsolt tésztaszélekkel beszórjuk a tészta tetejét és oldalát.
  6. Hűtőben legalább 3 órát állni hagyjuk. Előtte nap is elkészíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 17403
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 20.

Ajánló

Nekem igazi ünnepi sütemény :) Sajnos nem olcsó, kicsit munkás is, de megéri a beletett munkát!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Békebeli, nagyon régi, klasszikus recept. Szívemnek nagyon kedves, mert teljesen gluténmentes, így ugyanazt az ízt, élményt kapom, amit gyerekkoromban is. Keresztanyám édesanyjától, Etuka nénitől kaptuk a receptet. Örök hála érte!

Hozzávalók

mogyorós tészta

kakaós tészta

krém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...