r
Nosalty Logó

Bazsalikomos-sajtos csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bazsalikomos-sajtos csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 528 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3176 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    302 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 528 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    174.3 g

Zsír

  • Összesen
    259.3 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6355.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1495 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    2057 mg
  • Nátrium
    2336 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    960.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1512 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    279 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2119 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    4140 micro
Összesen 3176 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    77 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat kettévágjuk, kicsontozzuk.
  2. Fűszerezzük sóval, borssal, és vajon mindkét oldalát megsütjük.
  3. A maradék zsiradékban megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd felöntjük a csirkealaplével.
  4. Hozzáadjuk a fokhagymát.
  5. Az elősütött csirkecombokat hőálló tálba tesszük, és leöntjük a hagymás lével.
  6. Forró sütőbe tesszük, közben összekeverjük a tejfölt, a kechupot, a reszelt sajtot és az apróra vágott bazsalikomot.
  7. Ezt a keveréket ráöntjük a csirkére, és kb. 1 óra alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9759
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 04.

Ajánló

Párolt rizzsel tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Friss bazsalikomot vásároltam, és egy finom ebédet szerettem volna, úgy gondolom, a csirkéhez jól illik a bazsalikom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...