Bazsalikomos hagymakrémleves gombával
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
1 db póréhagyma
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek kacsazsír
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 db leveskocka
-
bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
1 tk curry por
199
Kalória
3.2g
Fehérje
9.8g
Szénhidrátok
17g
Zsír
111g
Víz
40.3g
Koleszterin
1.3g
Rost
4.5g
Cukor
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
40g póréhagyma11 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
40g gomba9 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
3g kacsazsír0 kcal
-
14 kcal
-
20g főzőtejszín26 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
4g leveskocka13 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g curry por0 kcal
Összesen
199
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
200g póréhagyma54 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
15g kacsazsír0 kcal
-
71 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g curry por0 kcal
Összesen
993
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
23g póréhagyma6 kcal
-
19.6g vöröshagyma7 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
23g gomba5 kcal
-
5.8g vaj41 kcal
-
1.7g kacsazsír0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
11.5g főzőtejszín15 kcal
-
11.5g tejföl23 kcal
-
2.3g leveskocka8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g curry por0 kcal
Összesen
114
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 812.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 638 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 111 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 202 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 337 micro
Összesen
199
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 85.1 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4063.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 323 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 434 mg
-
Nátrium 3192 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 555.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 636 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 552 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1008 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1683 micro
Összesen
993
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 467.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 367 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 63.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
114
kcal
Elkészítés
- A hagymákat pucolás és mosás után felvágjuk, és egy akkora lábasba tesszük, ahány személyre szeretnénk elkészíteni a levest. (Én egy nagyobb leveses lábast használok, amit nem rakok tele, mert a botmixer meg a konyhát varázsolja pöttyösre :-).
- A felvágott hagymára ráöntjük az olajat, és elkezdjük dinsztelni. Amikor kicsit összeesett a hagyma, akkor a kacsazsírt (nagyon finom ízt ad neki, de kihagyható) egy kis pohár vízzel beletesszük, és amint elkeveredik, úgy már mehet bele a vaj is. Ezek után a levét még egy pohár vízzel megtoldjuk, és megborsozzuk, majd a morzsolt bazsalikomot beletesszük. Ha ínyenckedni szeretnénk, akkor 1 dl fehérbort is tehetünk hozzá.
- Innen már egyszerűbb a dolog, mert amikor a fűszerek kiengedik a finom illatokat, akkor fel kell önteni vízzel, amennyi személyre szeretnénk készíteni a levest. Ezek után főzzük 10-15 percig, közepes-nagyobb lángon fedő alatt.
- Amint megpuhul a hagyma teljesen, jöhet a habarás. A leves levéből pár kanállal kiveszünk és lehűtjük, majd a tejszínt és a tejfölt beletesszük, és habverővel simára keverjük.
- Ezek után belezuttyantjuk a közben kis lángra vett levesbe, és kevergetjük. (Picit így is át szoktam főzni.) Ezután botmixerrel szépen simára pépesítjük.
- Mivel a gomba hamar készen van, így a végjátéknál kell beletenni, amit negyedekre vágunk.
- Kis főzés után tálalható is. Reszelt kemény sajttal még finomabb.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 perc
- Főzés ideje: 30 perc
Egy hagymaleves készítésekor gondoltam, hogy ezt másképpen is lehetne. Kisgyerekként nem szerettem, ha úszkál valami az ételben :-) Olcsón lehet finomat, és nem utolsó sorban laktatót készíteni.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!