r
Nosalty Logó

Bazsalikomos hagymakrémleves gombával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Konyhaifarkas
Bazsalikomos hagymakrémleves gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 993 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    812.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    111 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 199 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4063.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    3192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    552 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1008 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1683 micro
Összesen 993 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat pucolás és mosás után felvágjuk, és egy akkora lábasba tesszük, ahány személyre szeretnénk elkészíteni a levest. (Én egy nagyobb leveses lábast használok, amit nem rakok tele, mert a botmixer meg a konyhát varázsolja pöttyösre :-).
  2. A felvágott hagymára ráöntjük az olajat, és elkezdjük dinsztelni. Amikor kicsit összeesett a hagyma, akkor a kacsazsírt (nagyon finom ízt ad neki, de kihagyható) egy kis pohár vízzel beletesszük, és amint elkeveredik, úgy már mehet bele a vaj is. Ezek után a levét még egy pohár vízzel megtoldjuk, és megborsozzuk, majd a morzsolt bazsalikomot beletesszük. Ha ínyenckedni szeretnénk, akkor 1 dl fehérbort is tehetünk hozzá.
  3. Innen már egyszerűbb a dolog, mert amikor a fűszerek kiengedik a finom illatokat, akkor fel kell önteni vízzel, amennyi személyre szeretnénk készíteni a levest. Ezek után főzzük 10-15 percig, közepes-nagyobb lángon fedő alatt.
  4. Amint megpuhul a hagyma teljesen, jöhet a habarás. A leves levéből pár kanállal kiveszünk és lehűtjük, majd a tejszínt és a tejfölt beletesszük, és habverővel simára keverjük.
  5. Ezek után belezuttyantjuk a közben kis lángra vett levesbe, és kevergetjük. (Picit így is át szoktam főzni.) Ezután botmixerrel szépen simára pépesítjük.
  6. Mivel a gomba hamar készen van, így a végjátéknál kell beletenni, amit negyedekre vágunk.
  7. Kis főzés után tálalható is. Reszelt kemény sajttal még finomabb.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5511
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Konyhaifarkas 1 recept

Egy hagymaleves készítésekor gondoltam, hogy ezt másképpen is lehetne. Kisgyerekként nem szerettem, ha úszkál valami az ételben :-) Olcsón lehet finomat, és nem utolsó sorban laktatót készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...