r
Nosalty Logó

Bazargan - csirkés bulgur gránátalmával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Bazargan - csirkés bulgur gránátalmával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2592 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    565 micro
Összesen 431 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    150.1 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3998.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    879 mg
  • Foszfor
    2300 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    907.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    808 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    2628 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    3389 micro
Összesen 2592 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    510 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

  1. Kimérjük a bulgurt. Egy nagyobbacska fazékban a bulgur kétszeresének megfelelő mennyiségű vizet felteszünk forrni. Enyhén sózzuk. Mikor forr, beletesszük a bulgurt, elkeverjük, lefedjük, mérsékeljük a lángot/hőt.
  2. Miközben a bulgur puhul, apró kockákra vágjuk a megtisztított vöröshagymát. A koriandert és a római köményt mozsárban összezúzzuk. A csirkemellet csíkokra vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk.
  3. Egy magas falú serpenyőben kevés olajat és vajat (2-2 evőkanálnyi) hevítünk. Beleszórjuk a fahéj, koriander és a római kömény felét. Egy percig pirítjuk a fűszereket, majd rátesszük a csirkemellcsíkokat, sózzuk, kicsit borsozzuk és pár perc alatt puhára pároljuk.
  4. Míg a csirke és a bulgur puhul, felvágjuk a gránátalmákat, "kinyerjük" a rubinpiros magokat és a gyümölcs levét. (Egy nagy tál fölött érdemes csinálni az egész műveletet, így nem festjük át a konyhát :).
  5. Közben a bulgur megpuhult (kb. 10-12 perc), felszívta a vizet, ezért levesszük a tűzről, átkeverjük, és visszafedjük. Mikor a hús megpuhult, ráöntjük a kész bulgurra, majd ismét lefedjük az edényt, hogy a hozzávalók ne hűljenek ki.
  6. Abban a serpenyőben, amiben a húst pároltuk ismét egy kevés vajat hevítünk, rátesszük a fűszerkeverék másik felét, beleszórjuk a felaprított hagymát és üvegesre pároljuk. Kissé megsózzuk, rátesszük a sűrített paradicsomot, a gránátalma levét és egy kevés vizet, majd 2-3 perc alatt összepároljuk. Ha kész, ezt is a bulgurhoz tesszük a gránátalma-magok felével együtt.
  7. A hozzávalókat összekeverjük, egy tálra halmozzuk, megszórjuk a gránátalma-magok másik felével, aprított petrezselyemmel, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 256
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 21725
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 14.

Ajánló

Van, ahol szárazon pirított diót vagy mandulát is raknak bele. Esetleg egy kis friss mentával bolondítják meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egész onnan indult, hogy év elején párom szüleitől egy nagy csomag arab fűszeregyveleget kaptunk. Vásárfia az Emírségekből. Nagyon örültem neki, de egy jó darabig nem is mertem felbontani, mert akkor elfogy és hová lesz az ajándék... De hát ennek ez a lényege! Nem igaz? Persze ezeket a fűszereket egy kis utánajárással itthon is be lehet szerezni, de azért ez csak más. :D Szóval elkezdtem recepteket vadászni, bújni az itthoni szakácskönyveket és a netet. Aztán úgy egy hete vettem bulgurt (még sosem készítettem), hogy majd egyszer kipróbáljuk. Tegnap pedig gránátalmát is hoztam (szintén első alkalom). No innen nem volt megállás. Emlékeztem, hogy egyszer találtam egy gránátalmás bulgur ételt. Sikerült is újra rálelni a receptre. És persze, ha már megvan, akkor különböző variációkra is rákerestem. Persze a java angol nyelvű oldalakon, de azért csak összejött. :) Mindkettőnknek ízlett, úgyhogy készül máskor is. További képek itt: http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/2013/02/bazargan-csirkes-bulgur-granatalmaval.html

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...