Bazargan - csirkés bulgur gránátalmával
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
67g bulgur228 kcal
-
67g csirkemellfilé80 kcal
-
100g gránátalma46 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
4 kcal
-
1g koriandermag2 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24 kcal
-
5g vaj33 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
17g víz0 kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
400g bulgur1368 kcal
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
600g gránátalma279 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
26 kcal
-
5g koriandermag15 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g víz0 kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
22.1g bulgur76 kcal
-
22.1g csirkemellfilé27 kcal
-
33.2g gránátalma15 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
1.8g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.3g koriandermag1 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
-
2.5g petrezselyem1 kcal
-
5.5g víz0 kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 666.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 151.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 438 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1534 micro
-
Lut-zea 565 micro
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 150.1 g
Zsír
-
Összesen 60 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 352 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3998.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 350 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 879 mg
-
Foszfor 2300 mg
-
Nátrium 318 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 393.3 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 71 mg
VÍZ
-
Összesen 907.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 441 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 808 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 376 micro
-
Kolin: 500 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 2628 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9204 micro
-
Lut-zea 3389 micro
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 50.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 510 micro
-
Lut-zea 188 micro
Hozzávalók
-
40 dkg bulgur
-
40 dkg csirkemellfilé
-
2 db gránátalma
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek sűrített paradicsom
-
1 ek koriandermag
-
1 ek római kömény
-
1 tk fahéj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek vaj
-
1 csokor petrezselyem
-
1 dl víz
Elkészítés
- Kimérjük a bulgurt. Egy nagyobbacska fazékban a bulgur kétszeresének megfelelő mennyiségű vizet felteszünk forrni. Enyhén sózzuk. Mikor forr, beletesszük a bulgurt, elkeverjük, lefedjük, mérsékeljük a lángot/hőt.
- Miközben a bulgur puhul, apró kockákra vágjuk a megtisztított vöröshagymát. A koriandert és a római köményt mozsárban összezúzzuk. A csirkemellet csíkokra vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk.
- Egy magas falú serpenyőben kevés olajat és vajat (2-2 evőkanálnyi) hevítünk. Beleszórjuk a fahéj, koriander és a római kömény felét. Egy percig pirítjuk a fűszereket, majd rátesszük a csirkemellcsíkokat, sózzuk, kicsit borsozzuk és pár perc alatt puhára pároljuk.
- Míg a csirke és a bulgur puhul, felvágjuk a gránátalmákat, "kinyerjük" a rubinpiros magokat és a gyümölcs levét. (Egy nagy tál fölött érdemes csinálni az egész műveletet, így nem festjük át a konyhát :).
- Közben a bulgur megpuhult (kb. 10-12 perc), felszívta a vizet, ezért levesszük a tűzről, átkeverjük, és visszafedjük. Mikor a hús megpuhult, ráöntjük a kész bulgurra, majd ismét lefedjük az edényt, hogy a hozzávalók ne hűljenek ki.
- Abban a serpenyőben, amiben a húst pároltuk ismét egy kevés vajat hevítünk, rátesszük a fűszerkeverék másik felét, beleszórjuk a felaprított hagymát és üvegesre pároljuk. Kissé megsózzuk, rátesszük a sűrített paradicsomot, a gránátalma levét és egy kevés vizet, majd 2-3 perc alatt összepároljuk. Ha kész, ezt is a bulgurhoz tesszük a gránátalma-magok felével együtt.
- A hozzávalókat összekeverjük, egy tálra halmozzuk, megszórjuk a gránátalma-magok másik felével, aprított petrezselyemmel, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 256
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 21786
- Feltöltés dátuma: 2012. november 14.
Ajánló
Van, ahol szárazon pirított diót vagy mandulát is raknak bele. Esetleg egy kis friss mentával bolondítják meg.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Az egész onnan indult, hogy év elején párom szüleitől egy nagy csomag arab fűszeregyveleget kaptunk. Vásárfia az Emírségekből. Nagyon örültem neki, de egy jó darabig nem is mertem felbontani, mert akkor elfogy és hová lesz az ajándék... De hát ennek ez a lényege! Nem igaz? Persze ezeket a fűszereket egy kis utánajárással itthon is be lehet szerezni, de azért ez csak más. :D Szóval elkezdtem recepteket vadászni, bújni az itthoni szakácskönyveket és a netet. Aztán úgy egy hete vettem bulgurt (még sosem készítettem), hogy majd egyszer kipróbáljuk. Tegnap pedig gránátalmát is hoztam (szintén első alkalom). No innen nem volt megállás. Emlékeztem, hogy egyszer találtam egy gránátalmás bulgur ételt. Sikerült is újra rálelni a receptre. És persze, ha már megvan, akkor különböző variációkra is rákerestem. Persze a java angol nyelvű oldalakon, de azért csak összejött. :) Mindkettőnknek ízlett, úgyhogy készül máskor is. További képek itt: http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/2013/02/bazargan-csirkes-bulgur-granatalmaval.html