r
Nosalty Logó

Bástya pogi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bástya pogi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 832 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 8324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 383 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    1629 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    463 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 832 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.9 g

Zsír

  • Összesen
    497.8 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    221 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    131 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20473.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    408 mg
  • Kálcium
    1374 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2059 mg
  • Nátrium
    16292 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    796 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4901 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    473 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    801 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4631 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    3187 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1061 micro
Összesen 8324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 383 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben.
  2. A hozzávalókat kimérjük, és a felfutott élesztővel összekeverjük.
  3. Addig gyúrjuk, míg szép sima tésztát nem kapunk. (A margarint előtte ki szoktam venni a hűtőből, hogy jó puha legyen, így könnyebben eloszlik a tésztában.)
  4. Kb. 1 órát kelesztjük, majd négyzet alakúra nyújtjuk, összehajtogatjuk. Ismét kelesztjük 1/2 órát, majd megismételjük a hajtogatást, és a 1/2 órás kelesztést.
  5. Ezután szaggatjuk, tojássárgával megkenjük a tetejét, sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 34048
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valamikor a 80-as években egyetlenegy cukrászda volt a városunkban. Az itt készített vajas pogácsa receptjét kaptam meg egy pár éve egyik ismerősömtől. Mivel a helyet úgy hívták, hogy Bástya cukrászda, emiatt adtam ennek a pogácsának a Bástya pogi nevet.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...