r
Nosalty Logó

Barhesz márti1218 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
márti1218
Barhesz márti1218 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 572 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3439 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 572 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.6 g

Zsír

  • Összesen
    117.3 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7035.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    982 mg
  • Nátrium
    4845 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    821 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 3439 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A főtt krumplit még melegen törjük össze, ha már korábban megfőztük, reszeljük le apró lyukú reszelőn.
  2. Keverjük el a tejet, cukrot, élesztőt.
  3. Mérjük ki a lisztet, tegyük hozzá a sót, burgonyát, élesztős tejet, lágy vajat, és jól dolgozzuk össze. Szükség esetén, ha a tészta túl kemény, még adjunk hozzá kevés vizet. Takarjuk le a tálat, és kelesszük duplájára a tésztát.
  4. Gyúrjuk át lisztezett deszkán a megkelt tésztát, és osszuk nyolc egyforma részre. Lapogassuk egyenként ovális formára (1 cm vastag). Vágjuk be hosszanti irányban középen, de ne vágjuk félbe, az egyik felén hagyjunk kb. két cm-t egyben.
  5. Kenjük be vajjal vagy zsírral a felületét, és fonjuk össze a két szárat. Rakjuk tepsibe, ha mind kész, kenjük meg tejjel és szórjuk be mákkal.
  6. Kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra, amíg felmelegszik a sütő, hagyjuk a sütiket pihenni, kelni. Tegyük a sütőbe, és kb. 20 perc múlva kész ez a finomság.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 523
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barhesz márti1218 konyhájából
márti1218 72 recept

Gyermekkorom kedvenc péksüteménye volt, elkészítettem, és bejött. Ízlett a családomnak is, még langyosan elfogyott, voltunk rá páran.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...