r
Nosalty Logó

Barackos wool roll bread

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Barackos wool roll bread
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1899 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 474 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2601.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    1516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.1 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 1899 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

  1. A tejben elkevejük a cukrot, hogy felolvadjon, majd beleszórjuk az instant élesztőt. Elkeverjük, majd hagyjuk 10 percig állni, hogy felfusson.
  2. A lisztet, a sót és a porcukrot kimérjük, és elkeverjük egymással.
  3. A liszthez adjuk még a tojást, a habtejszínt és a felfuttatott élesztőt. Dagasztógépben, robotgép dagasztókanállal vagy kézzel 10-15 percig dagasztjuk.
  4. Amikor a tészta szépen összeállt, kicsit ragacsos, tapadós marad, ne adjunk hozzá több lisztet.
  5. Formázzunk cipót belőle, és egy tiszta magasabb falú edényben lefedve hagyjuk kelni 60 percet. A tészta legyen szobahőmérsékleten, huzatmentes helyen.
  6. Ha az idő letelt és a tésztánk körülbelül a kétszeresére megnőtt, vegyük ki a tálból, kicsit formázzuk, lapogassuk meg, majd vágjuk 5 egyenlő részre. Formáljunk gombócokat belőle, és további 15 percig kelesszük lefedve.
  7. Ezalatt az aszalt gyümölcsöt aprítsuk fel. Én puha, húsosabb sárgabarackot választottam, ez jól passzol az amúgy nagyon puha kalácshoz. Választhatunk más aszalt gyümölcsöt is.
  8. Egy kerek tortaformát kb. 25-30 cm átmérővel, kenjünk ki vajjal vagy fújjuk ki olaj- vagy vajsprayvel. Ha szeretnénk biztosra menni, vagy tapasztaltuk már hogy a formánkba beletapadnak a sütik, akkor tegyünk az aljába még egy sütőpapírt is (de az alatt is vajazzuk ki).
  9. Ha a kis cipók megkeltek, egyenként dolgozzunk velük az alábbi módon: Nyújtsuk ovális formára, kb. fél ujjnyi vastagra. Szemmel mérjük ki az ovális felét, és a felső részét függőlegesen vágjuk be vékony, fél ujjnyi csíkokra. A félbe nem vágott alsó felébe szórjuk a feldarabolt aszalt gyümölcs ⅕-ét, majd alulról felfelé tekerjük fel.
  10. A feltekert tésztát helyezzük az előkészített sütőforma szélébe úgy, hogy a belső ívre feküdjön. Végezzük el ezt mind az 5 tészta adaggal.
  11. A tésztát fedjük le és kelesszük még 60 percig.
  12. Ha ezzel megvagyunk, melegítsük elő a sütőt légkeverésen 170 C fokra. A tészta tetejét kenjük le kevés tejjel. Majd mehet a sütőbe 15 percre.
  13. Ha kész, hagyjuk hűlni, majd egy vajazókés segítségével válasszuk el a tészta széleit a formától.
  14. Ezután nincs más dolgunk, mint eltüntetni az egészet.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1162
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 23.

Ajánló

Aszalt gyümölcsként én barackot választottam, de ez bármire cserélhető, amit szeretsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos wool roll bread
Takács Kriszti 133 recept

Az utóbbi időben nagyon megtetszettek a kelt tészták, ez pedig különösen. Nagyon finom, puha és édes kalács.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...