Barackos wool roll bread
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Takács Kriszti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
20g tej11 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
6 kcal
-
75g kenyérliszt bl80271 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
1g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
42 kcal
-
3g tej1 kcal
Összesen
474
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
80g tej45 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
23 kcal
-
300g kenyérliszt bl801083 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
4g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
168 kcal
-
10g tej6 kcal
Összesen
1899
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
11.8g tej7 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
3 kcal
-
44.1g kenyérliszt bl80159 kcal
-
7.3g porcukor28 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
8.1g tojás10 kcal
-
14.7g habtejszín43 kcal
-
10.3g aszalt gyümölcsök25 kcal
-
1.5g tej1 kcal
Összesen
279
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 650.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 379 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 40.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
474
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.2 g
Zsír
-
Összesen 43.1 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 291 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2601.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 541 mg
-
Nátrium 1516 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 327.1 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 162.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 384 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 292 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 351 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 339 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 584 micro
Összesen
1899
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 382.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
279
kcal
Hozzávalók
-
80 ml tej
-
1 tk cukor
-
7 g instant élesztő
-
300 g kenyérliszt bl80
-
50 g porcukor
-
0.5 tk só
-
1 db tojás
-
100 ml habtejszín
-
70 g aszalt gyümölcsök
Elkészítés
- A tejben elkevejük a cukrot, hogy felolvadjon, majd beleszórjuk az instant élesztőt. Elkeverjük, majd hagyjuk 10 percig állni, hogy felfusson.
- A lisztet, a sót és a porcukrot kimérjük, és elkeverjük egymással.
- A liszthez adjuk még a tojást, a habtejszínt és a felfuttatott élesztőt. Dagasztógépben, robotgép dagasztókanállal vagy kézzel 10-15 percig dagasztjuk.
- Amikor a tészta szépen összeállt, kicsit ragacsos, tapadós marad, ne adjunk hozzá több lisztet.
- Formázzunk cipót belőle, és egy tiszta magasabb falú edényben lefedve hagyjuk kelni 60 percet. A tészta legyen szobahőmérsékleten, huzatmentes helyen.
- Ha az idő letelt és a tésztánk körülbelül a kétszeresére megnőtt, vegyük ki a tálból, kicsit formázzuk, lapogassuk meg, majd vágjuk 5 egyenlő részre. Formáljunk gombócokat belőle, és további 15 percig kelesszük lefedve.
- Ezalatt az aszalt gyümölcsöt aprítsuk fel. Én puha, húsosabb sárgabarackot választottam, ez jól passzol az amúgy nagyon puha kalácshoz. Választhatunk más aszalt gyümölcsöt is.
- Egy kerek tortaformát kb. 25-30 cm átmérővel, kenjünk ki vajjal vagy fújjuk ki olaj- vagy vajsprayvel. Ha szeretnénk biztosra menni, vagy tapasztaltuk már hogy a formánkba beletapadnak a sütik, akkor tegyünk az aljába még egy sütőpapírt is (de az alatt is vajazzuk ki).
- Ha a kis cipók megkeltek, egyenként dolgozzunk velük az alábbi módon: Nyújtsuk ovális formára, kb. fél ujjnyi vastagra. Szemmel mérjük ki az ovális felét, és a felső részét függőlegesen vágjuk be vékony, fél ujjnyi csíkokra. A félbe nem vágott alsó felébe szórjuk a feldarabolt aszalt gyümölcs ⅕-ét, majd alulról felfelé tekerjük fel.
- A feltekert tésztát helyezzük az előkészített sütőforma szélébe úgy, hogy a belső ívre feküdjön. Végezzük el ezt mind az 5 tészta adaggal.
- A tésztát fedjük le és kelesszük még 60 percig.
- Ha ezzel megvagyunk, melegítsük elő a sütőt légkeverésen 170 C fokra. A tészta tetejét kenjük le kevés tejjel. Majd mehet a sütőbe 15 percre.
- Ha kész, hagyjuk hűlni, majd egy vajazókés segítségével válasszuk el a tészta széleit a formától.
- Ezután nincs más dolgunk, mint eltüntetni az egészet.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1162
- Feltöltés dátuma: 2021. március 23.
Ajánló
Aszalt gyümölcsként én barackot választottam, de ez bármire cserélhető, amit szeretsz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Takács Kriszti
133 recept
Az utóbbi időben nagyon megtetszettek a kelt tészták, ez pedig különösen. Nagyon finom, puha és édes kalács.