Barackos Pavlova pisztáciával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tortához
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
0g só0 kcal
-
10 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
29 kcal
A krémhez
-
100g habtejszín292 kcal
-
19 kcal
A tetejére
-
75g barackkonzerv54 kcal
-
23 kcal
Összesen
642
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tortához
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
114 kcal
A krémhez
-
400g habtejszín1168 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
A tetejére
-
300g barackkonzerv216 kcal
-
30g sótlan pisztácia91 kcal
Összesen
2562
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tortához
-
13.9g tojásfehérje7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
17.4g cukor67 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
2.6g étkezési keményítő10 kcal
A krémhez
-
34.8g habtejszín102 kcal
-
1.7g vaníliás cukor7 kcal
A tetejére
-
26.1g barackkonzerv19 kcal
-
2.6g sótlan pisztácia8 kcal
Összesen
223
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 32.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.5 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 159.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 303 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
642
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.1 g
Zsír
-
Összesen 131.8 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 444 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1245.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 382 mg
-
Nátrium 426 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 330.1 g
-
Cukor 288 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 638.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 1096 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1264 micro
-
β-crypt 255 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 283 micro
Összesen
2562
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
A tortához
-
4 db tojásfehérje
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg cukor
-
2 teáskanál almaecet
A krémhez
-
4 dl habtejszín
-
2 csomag vaníliás cukor
A tetejére
-
30 dkg barackkonzerv
-
3 dkg sótlan pisztácia
Elkészítés
A tortához
- A tojásfehérjét (pici sóval) laza habbá verjük, majd félpercenként evőkanálnyi adagokban hozzáadjuk a cukrokat, és közben addig folytatjuk a habosítást, míg kemény habot nem kapunk.
- A habot egy spatulával elválasztjuk az edény falától, és hozzáforgatjuk az ecetet és a keményítőt.
- A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. Egy sütőpapírt sütőlapra helyezünk, és elosztjuk rajta a habot, méghozzá ovális formába, és egy kenőkéssel körben eligazítjuk.
- Betesszük a sütőbe, és 40 percig sütjük alsó-felső sütésen, elektromos sütőben. Ha kész, kihűtjük, és megtöltjük a tortát.
- A tejszínt összekeverjük a vaníliás cukorral és habbá verjük, majd elosztjuk a pavlován.
- A konzerv barackokat szeletekre vágva szépen elosztjuk a tejszínhab tetején, és megszórjuk apróra vágott zöld pisztáciával. Lehűtve kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1428
- Feltöltés dátuma: 2014. március 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsamama56
322 recept
Ez az egyik kedvenc Pavlova tortám a sok közül, amit elkészítettem.