r
Nosalty Logó

Barackos mini pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
La fée de cuisine
Barackos mini pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Alaptészta

Töltelék

Összesen 1240 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Alaptészta

Töltelék

Összesen 4961 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Alaptészta

Töltelék

Összesen 213 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    313 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    875 micro
  • β-crypt
    205 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 1240 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    209.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3706.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    786 mg
  • Nátrium
    2344 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    727.8 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1251.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3501 micro
  • β-crypt
    818 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1203 micro
Összesen 4961 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Alaptészta

Töltelék

Elkészítés

Alaptészta

  1. Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a margarint. Alaposan összedolgozzuk, míg morzsa állagú keveréket kapunk. (Jó, hogyha a tésztában borsó nagyságú margarin darabkák maradnak.)
  2. Ezt követően elkezdjük adagolni evőkanalanként a hideg vizet. Akkor jó a tésztánk állaga, ha egy kis adag tésztát összenyomva összeáll. Abban az esetben, ha a tészta nem áll össze, tovább adagoljuk a vizet. Azonban a túl sok víztől a tészta kemény lehet.
  3. A morzsás állagú tésztát egy nyújtódeszkára öntjük, és egy gombócot formálunk belőle, arra figyelve, hogy a tésztát nem gyúrhatjuk. A tésztánk akkor lesz jó, ha apró margarin darabkák még látszódnak benne.
  4. A gombócot egy kis liszttel hintjük le, és folpackba tekerjük. Minimum 1 órát a hűtőbe kell helyezni, az ideális azonban az, ha egy éjszakát ott tölt.

Töltelék

  1. A barackokat meghámozzuk és felszeleteljük. Majd citromlevet nyomunk rá, hozzáadjuk a vanília és mandulaaromát. Jól összeforgatjuk.
  2. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a sót és a szerecsendiót. Majd rászórjuk a barackos keverékre, és jól összekeverjük. Lassú tűzön összefőzzük, majd hűlni hagyjuk.
  3. A muffin sütőket kibéleljük a kb. 1 cm vastagságúra nyújtott, karikákra szaggatott tésztával. Megtöltjük a kihűlt barackos kompóttal.
  4. A tetejét megfelelő mérető tésztakarikákkal fedjük be, és apró lyukakat vágunk a tészta tetejére, ahol a gőz távozhat. Ahol a két tészta széle összeér, villával nyomkodjuk össze. A pitéket tetszés szerint rácsozhatjuk is, illetve egyéb módon díszíthetjük.
  5. A sütőt előmelegítjük 250 fokra, és 10 percig ezen a hőfokon sütjük. (Ekkor a piték tetejét lekenjük egy tojássárgájával.) Majd levesszük a hőfokot 200 fokra, és további 15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1553
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Ismételten egy kiváló variáció az "Egyszerű pite tészta" receptemre. Mutatós kis sütemények piknikekre az őszibarack szezonban. Az én pitém tölteléke azért lett zöld színű, mert amikor készítettem, csak zöld színezésű mandulaaromám volt itthon.

Hozzávalók

Alaptészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...