Barackos mini pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
La fée de cuisine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
Alaptészta
-
94g finomliszt341 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
8g víz0 kcal
Töltelék
-
318g őszibarack119 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
58g cukor223 kcal
-
28g finomliszt102 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1240
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
Alaptészta
-
375g finomliszt1365 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
6g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
32g víz0 kcal
Töltelék
-
1270g őszibarack475 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
113g finomliszt410 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4961
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
Alaptészta
-
16.1g finomliszt59 kcal
-
10.8g margarin77 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
1.4g víz0 kcal
Töltelék
-
54.6g őszibarack20 kcal
-
1.7g citromlé0 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
9.9g cukor38 kcal
-
4.8g finomliszt18 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
213
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 52.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 926.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 586 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181.9 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 313 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 561 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 480 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 875 micro
-
β-crypt 205 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 301 micro
Összesen
1240
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 62 g
Zsír
-
Összesen 209.7 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3706.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 786 mg
-
Nátrium 2344 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 727.8 g
-
Cukor 339 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1251.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2243 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 266 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 1920 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3501 micro
-
β-crypt 818 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1203 micro
Összesen
4961
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
Alaptészta
-
2.5 bögre finomliszt
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál cukor
-
4 ek víz
Töltelék
-
10 közepes db őszibarack
-
1 citromból nyert citromlé
-
5 csepp mandulaaroma
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 teáskanál szerecsendió
-
2 teáskanál fahéj
-
1 bögre cukor
-
0.8 bögre finomliszt
-
1 csipet só
Elkészítés
Alaptészta
- Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a margarint. Alaposan összedolgozzuk, míg morzsa állagú keveréket kapunk. (Jó, hogyha a tésztában borsó nagyságú margarin darabkák maradnak.)
- Ezt követően elkezdjük adagolni evőkanalanként a hideg vizet. Akkor jó a tésztánk állaga, ha egy kis adag tésztát összenyomva összeáll. Abban az esetben, ha a tészta nem áll össze, tovább adagoljuk a vizet. Azonban a túl sok víztől a tészta kemény lehet.
- A morzsás állagú tésztát egy nyújtódeszkára öntjük, és egy gombócot formálunk belőle, arra figyelve, hogy a tésztát nem gyúrhatjuk. A tésztánk akkor lesz jó, ha apró margarin darabkák még látszódnak benne.
- A gombócot egy kis liszttel hintjük le, és folpackba tekerjük. Minimum 1 órát a hűtőbe kell helyezni, az ideális azonban az, ha egy éjszakát ott tölt.
Töltelék
- A barackokat meghámozzuk és felszeleteljük. Majd citromlevet nyomunk rá, hozzáadjuk a vanília és mandulaaromát. Jól összeforgatjuk.
- Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a sót és a szerecsendiót. Majd rászórjuk a barackos keverékre, és jól összekeverjük. Lassú tűzön összefőzzük, majd hűlni hagyjuk.
- A muffin sütőket kibéleljük a kb. 1 cm vastagságúra nyújtott, karikákra szaggatott tésztával. Megtöltjük a kihűlt barackos kompóttal.
- A tetejét megfelelő mérető tésztakarikákkal fedjük be, és apró lyukakat vágunk a tészta tetejére, ahol a gőz távozhat. Ahol a két tészta széle összeér, villával nyomkodjuk össze. A pitéket tetszés szerint rácsozhatjuk is, illetve egyéb módon díszíthetjük.
- A sütőt előmelegítjük 250 fokra, és 10 percig ezen a hőfokon sütjük. (Ekkor a piték tetejét lekenjük egy tojássárgájával.) Majd levesszük a hőfokot 200 fokra, és további 15 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1553
- Feltöltés dátuma: 2014. július 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
La fée de cuisine
122 recept
Ismételten egy kiváló variáció az "Egyszerű pite tészta" receptemre. Mutatós kis sütemények piknikekre az őszibarack szezonban. Az én pitém tölteléke azért lett zöld színű, mert amikor készítettem, csak zöld színezésű mandulaaromám volt itthon.