r
Nosalty Logó

Barackos-krémtúrós kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Barackos-krémtúrós kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 616 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3694 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.6 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1001 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 616 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    151.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3405.8 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1174 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.7 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    685.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1777 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1254 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    6007 micro
  • β-crypt
    488 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 3694 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Első lépésként a tésztához valókat alaposan összedolgozzuk. Telföl nem feltétlenül kell bele mert amennyiben a margarin mennyisége és állaga megfelelő, abban az esetben a tészta elég jól összeáll és nem kell még plusz tejföl bele.
  2. A kész tésztát hűtőben alaposan visszahűtjük, de minimum 1 órát hagyjuk állni.
  3. A töltelékhez a barackokat összeturmixoljuk, majd a többi hozzávalóval ízesítjük.
  4. A pihentetett tésztát 12 egyforma részre osztjuk, majd egyenként az ujjunkkal az enyhén kivajazott muffinsütő mélyedéseibe simítjuk.
  5. Az így elkészült kis kosárkákba töltjük a tölteléket és közepes hőmérsékleten kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10034
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 04.

Ajánló

Könnyű nyári sütemény, a kissé savanykás barack és túró miatt üdítően hat a nagy melegben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lassan beindul a barackszezon és a viharok. Szépen kezdenek sárgulni-érni a sárgabarckok. A hét végi hatalmas szél levert pár félig érett sárgabarackot a fáról és gondolkodtam hogyan lehetne ezeket hasznosítani, hiszen azért még nem annyira édesek. Így ötöltem ki ezt a receptet, ami elég nagy sikert aratott. Remélem másnak is ízleni fog.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...